Ψάρι - Τρείς σπάνιες φωτογραφίες 1932

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: άγνωστη γυναίκα!, με το παιδί στην αγκαλιά της που φορά λευκή ποδιά, η Αθανασία Ζαφειροπούλου (το γένος Κομνηνού από Λυκούρεσι) σύζυγος του Χρίστου. Στην αγκαλιά της είναι ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, αδελφός του Νίκου που ζεί στο χωριό και των Γιώργου, Σταυρούλας και Κωνσταντίνας που ζούν στην Αυστραλία. Με την φουστανέλλα ο Χρήστος Ζαφειρόπουλος, η  Βάσω Γκιώνη; (σύζυγος Τασουλάκου) και στο δεξιό τελευταία η Γεωργία Κωνσταντόπουλου (σύζυγος Βασιλείου) που τα παιδιά της σήμερα είναι οι Παναγιώτης, Γιώργος, Γιάννης, Σταυρούλα, Χριστίνα. 

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι: Γιώργος Παρασκευόπουλος ή Τσούρης, η μάνα του Χριστόπουλου Ελένη (αλλιώς και γριά Γαντίνα), η Αγγέλω σύζυγος του Γιώργου και με τη φουστανέλλα ο Γιώργος Χριστόπουλος. Τα παιδιά που είναι μπροστά στη γριά Γαντίνα είναι οι Χρίστος και Βασίλης (μάλλον). Το παιδί που είναι προς τα δεξιά του Παρασκευόπουλου, μάλλον ήταν το παιδί του που στη συνέχεια σκοτώθηκε από μουλάρι.

Άποψη του χωριού από τα αλώνια της Ρούγας. Διακρίνονται παιδιά να παίζουν και στη βοσκή γελάδια.

Τις φωτογραφίες αυτές μου τις έδωσε ο Θεόδωρος Τρουπής από Σέρβου. Τις είχε τραβήξει ο θείος  του Νίκος που ήταν και φωτογράφος. Είχε δε το παρατσούκλι «Γκράβαρης». Ο Νίκος Τρουπής στο χωριό μας συγγενείς είχε τούς Χρήστο Ζαφειρόπουλο, Χρήστο Χριστόπουλο και Δημήτρη Κουσιουρή από την πλευρά της γυναίκας του.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη προσφορά του.

Τα πρόσωπα της φωτογραφίας που αναφέρονται ονομαστικά, τα αναγνώρισε η Μαρίνα Κ. Αναστασοπούλου. Υπάρχουν όμως και πρόσωπα που δεν κατάφερε να αναγνωρίσει. Παρακαλείται όποιος πατριώτης ξέρει κάτι για τα πρόσωπα αυτά ας επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της σελίδας. Αν στα στοιχεία μας κάτι δεν είναι σωστό, παρακαλώ διορθώστε μας.

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος