Ψάρι 1958 - Πράξις 19

Πολύ σύντομα, ίσως και μετά την Καθαρά Δευτέρα, να αρχίσουν οι εργασίες για την αλλαγή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από την πηγή μας Βιζίτσι έως και την κεντρική δεξαμενή στο Ψάρι, μέσω του αγροτικού και εν συνεχεία ασφάλτινου δρόμου. Για την εκκίνηση των εργασιών αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου μας έχει ήδη ενημερώσει η Αδελφότητα Ψαραίων με ανακοίνωσή της (δείτε την εδώ), και θα πρέπει εδώ να της δώσουμε τα εύσημα για τον αγώνα που έκανε.

Με αφορμή την θετική κατάληξη ενός πολυετούς αγώνα, ας γυρίσουμε τον χρόνο 60 περίπου χρόνια πίσω, τότε δηλαδή που οι μπροστάρηδες Ψαραίοι έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα για το κοινό καλό.

Κατά το 1957, ίσως και παλαιότερα, είχαν ήδη αρχίσει στην Κοινότητα του Ψαρίου να μιλάνε για την ανάγκη κεντρικής ύδρευσης. Σε μερικά Πρακτικά των ετών 1957-1958-1959 και σε μεταγενέστερα, διακρίνεται ο μεγάλος αγώνας που έδωσαν εκείνοι οι άνθρωποι για να έχουν αυτοί και οι μελλοντικές γενιές (εμείς όλοι και όλες) το υπέρτατο αγαθό στα σπίτια μας. Ας διαβάσουμε με σεβασμό τα λίγα κατά τον αριθμό αυτά Πρακτικά που θα δημοσιεύονται ένα-ένα.

Την μεταγραφή έκανε ο Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

 

Διαβάστε το πρώτο δημοσιευμένο Πρακτικό από την μεταγραφή του ή το πρωτότυπο. Σε μορφή PDF.

 

 

 

 

 

Opsarion.gr