Έργα και ημέραι στην δύστυχη Ηραία

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013, βαρύ όχημα καθάριζε τον αγροτικό δρόμο Αράχωβας – Λυκούρεση. Στη συνέχεια το μηχάνημα κατευθύνθηκε προς τον Αρτοζίνο και έστρωσε τον δρόμο μέχρι και τον Άη Δημήτρη.

     Όλα καλά μέχρι εδώ, ασφαλώς. Πρέπει να καθαρίζονται οι δρόμοι, να βελτιώνονται από τις καταστροφές του χειμώνα, ώστε να γίνεται ευκολότερη και ακίνδυνη η πρόσβαση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας προς τα χωράφια τους και τις κτηνοτροφικές τους μονάδες.

    Το μηχάνημα όμως, για ακόμα μία φορά, σταμάτησε στον Άη Δημήτρη, εκεί που όλως τυχαίως κάνουν τις αρτοκλασίες τους η ματαιοδοξία και ο αριβισμός. Από εκεί και πέρα, δεν νοιάστηκε κανείς για να καθαρισθεί ο δρόμος που για όσους τον γνωρίζουν, μόνο τα Hammersμπορούν να τον περάσουν και αυτά με δυσκολία.

     Σε προτροπή επίσης αγρότη – κτηνοτρόφου να συντηρηθεί και ο πολύπαθος δρόμος από του Λυκούρεση για τις πηγές, δρόμος που θυμίζει βομβαρδισμένο πεδίο από την χειμωνιά, ο χειριστής του μηχανήματος ήταν βιαστικός, είχε να τελειώσει προφανώς σπουδαιότερο έργο κάπου αλλού.

Το θλιβερό με τις πηγές που βρίσκονται πάνω από το Λυκούρεση, την «Χαλικόβρυση», το «Βιζίτσι» και το «Μαζαράκη», όλως τυχαίως υδρεύονται από αυτές τα χωριά Λυκούρεση, Ψάρι, Παλούμπα, Σαρακίνι, Λυσσαρέα και Όχθια και οι οικισμοί Παπαδά και Σαρλέϊκα. Το όλον, 8 χωριά. Και για άλλη μία φορά, ο Δήμος Γορτυνίας, αυτή η θλιβερή δημιουργία του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, δεν καταδέχτηκε να ανέβει την ανηφοριά για τις πηγές.

      Ειδικά αυτός ο δρόμος, θα έπρεπε να ήταν «ορεινή εθνική οδός», αφού οι πηγές της περιοχής δίνουν ζωή σε 8 χωριά. Αλλά ποιος άλλος νοιάζεται πλην εκείνων των λιγοστών ανθρώπων που βιώνουν την σκληρή καθημερινότητα;  Μήπως οι ανύπαρκτοι δημοτικοί σύμβουλοι της Γορτυνίας (της Ηραίας πιο συγκεκριμένα;), ή μήπως κάποιος άλλος που μας διαφεύγει η ύπαρξή του;

     Θα συμφωνήσω με όσα λέγονται για την πλήρη ανυπαρξία των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Όπως θα συμφωνήσω επίσης και για την ολική ανικανότητα των συμβούλων της συμπολίτευσης. Το οξύμωρο με όλους αυτούς που μας εκπροσωπούν, είναι ότι τάχα νοιάζονται για την ανάπτυξη της περιοχής. Δυστυχώς όμως όχι, δεν ασχολούνται με κάτι «παλιοπηγές» ή με αιτήματα αγροτών για βελτίωση αγροτικών δρόμων. Ασχολούνται με σπουδαιότερα, με εκείνα που η ιστορία θα τους τοποθετήσει στην αιωνιότητα!

==========

Σημείωση: στην φωτογραφία διακρίνονται Ψαραίοι που καθαρίζουν φρεάτιο στην πηγή «Βιζίτσι» (από αυτήν υδρεύεται το Ψάρι). Ας την δουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και μετά ας αρχίσουν τις αρτοκλασίες στο βουνό. Το πολύ λιβάνι ασφαλώς και οδηγεί στον παράδεισο!
Δείτε την φωτογραφία σε μεγάλη ανάλυση.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος