Τα αποτελέσματα συγκεντρώσεων στο Ψάρι ...

Στο χωριό μας οι πυρετώδεις προετοιμασίες της Αδελφότητας καλά κρατούν για την αυριανή ημέρα του πανηγυριού.

     Το χωριό μας έχει κόσμο. Και ο κόσμος έχει διάθεση. Και συγκεντρώνεται παντού, όπου αποφασίσει η στιγμή, το γνωστό timing επί το ελληνικότερον – και είναι πάντα η στιγμή που φτιάχνει, που διαμορφώνει το παρόν. Και σαν μετέχοντες της ελληνικής Παιδείας, ζούμε για το αιώνιο παρόν. Η συνέχεια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι ίδια, οι αλλαγές μικρές, ασήμαντες.

     Ένας κάθισε στον ξενώνα, πήγε και κάποιος άλλος, έφτασε και ένας τρίτος, μαζεύτηκε ο κόσμος. Άλλοι από τη βόλτα, άλλοι περαστικοί, καθόντουσαν να πουν δυό κουβέντες, και η παρέα όλο και μεγάλωνε. Όταν όμως μεγαλώνει η παρέα, χρειάζεται οίνο άκρατο, και αμβροσία.

      Και ένας έριξε το σύνθημα: Δεν κανονίζουμε να τσιμπήσουμε κανένα ψητό; Ένα σουβλάκι έστω; Και φυσικά, όταν η διάθεση είναι καλή, τίποτα υπερβολικό για το χωριό μας. Και να τα ωραία σουβλάκια, τα κρασιά και τα χρειώδη, και να που ο «ένας» έγινε «πολλοί».

     Από τη μάζωξη δεν έλειπε τίποτα, γιατί και το μουσικό της μέρος καλύφθηκε από τους γνωρίζοντες τα τραγούδια τα καλά, της τάβλας. Και συνήθως το σύνθημα της μουσικής έναρξης το δίνει ο πρόεδρος (ένας είναι ο πρόεδρος!) και περνάει ο στίχος από τραπέζι σε τραπέζι, φέρνει γυροβολιά,

      Στιγμές ωραίες, καθημερινές, ανθρώπινες, κάμποσες ώρες πριν από τη στιγμή που το κλαρίνο θα αντιλαλήσει στον όμορφο τόπο μας.

      Ευχαριστίες θερμές στον «ανταποκριτή μας» για την ωραιότατη φωτογραφία που αποτύπωσε την καλοσύνη των ανθρώπων.

Η φωτογραφία σε μεγάλη ανάλυση εδώ.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος