Ηραιάτες Κορινθίας - ένας Σύλλογος Πολιτιστικός ...

Να λοιπόν που υπάρχουν και σύλλογοι που ασχολούνται με τον πολιτισμό, τον πραγματικό, και που δεν αγγίζουν, δεν καταδέχονται, το δημόσιο χρήμα. Γιατί είναι σύλλογοι άξιοι, έχουν μέλη και φίλους που με χαρά προσφέρουν τον οβολό τους και γεύονται τις εκφάνσεις της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.

Υπάρχουν σύλλογοι που δεν έχουν άγχος! δεν στέκουν σε λόγους κούφιους, ηλίθιους πολλάκις, λόγους ξύλινους και δήθεν. Απλά λειτουργούν, σέβονται και προσφέρουν.

Ναι, υπάρχουν σύλλογοι, που δεν ξεσηκώνουν την Πολιτεία στο διάβα τους, δεν καταστρέφουν, αλλά δημιουργούν την άμιλλα και την αδελφοσύνη – έννοιες δηλαδή χαμένες στο δήθεν του πολιτισμού που εκπορεύεται από φτωχούς τω πνεύματι συνανθρώπους μας. Από καρεκλοκένταυρους, μέλη κομματικά, παράσιτα ενίοτε, που τρέχουν από κόμμα σε κόμμα για να διώξουν τις ανασφάλειες τους, τους φόβους τους.

Ένας από αυτούς τους συλλόγους, είναι και αυτός ο χαμηλών τόνων «Πολιτιστικός Σύλλογος Ηραιατών Κορινθίας». Με το έργο του και τις εκδηλώσεις του διδάσκει φαφλατάδες τι εστί δωρικότητα, και αρμονία. Και χαρίζει στα μέλη του και σε εκείνους τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Είναι ένας από τους συλλόγους, που, κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την κακώς εννοούμενη παράδοση της σάπιας γουρνοπούλας και της ποτισμένης με βαμβακόπιτα γίδας βραστής, και έκανε ένα βήμα στην ανηφοριά, στον ηράκλειο δρόμο.

Τέτοιοι σύλλογοι μπορούν να πάνε τον κόσμο μπροστά, χωρίς την αλαζονεία, δίχως το «εγώ», μακριά από το σαράκι της «αναγνώρισης».

Ο Πολιτιστικός Σύλλλογος Ηραιατών Κορινθίας πραγματοποίησε ακόμα μία απλή, ενδιαφέρουσα, πολιτιστική εκδήλωση.

 

Δείτε την εδώ!

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος ...