Σταύρος Χριστόπουλος - η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για την Γορτυνία

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής στην Αθήνα, ο Σταύρος Χριστόπουλος θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος της Γορτυνίας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.

Είναι η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα που ανακοινώνεται, και για πολλούς και η τυχερή. Ο Σταύρος Χριστόπουλος διετέλεσε για 12 χρόνια Δήμαρχος στην καποδιστριακό Δήμο Ηραίας, όπου έβγαινε με απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έδωσε.

Σε όλες του τις εκλογικές αναμετρήσεις δεν έφερε πάνω του κανένα κομματικό χρίσμα, και για τον λόγο αυτό ψηφίστηκε απ’ όλες τις παρατάξεις. Ήταν πάντοτε υπερκομματικός, και μάλιστα, οι περισσότεροι σύμβουλοι του σε αυτό το διάστημα προέρχονταν κυρίως από το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Ψηφίστηκε όμως και από πολλούς αριστερούς, και από προσωπικούς φίλους ένθεν και ένθεν.

Προφανώς πάνω στα ίδια υπερκομματικά μονοπάτια θα βαδίσει και τώρα, αντιλαμβανόμενος πρώτος το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει ήδη διαμορφωθεί. Για τον λόγο αυτό θα καλέσει κοντά του και όλες εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να σχεδιάσουν και να αναμορφώσουν την Γορτυνία.

Με την κάθοδό του για Δήμαρχος της Γορτυνίας, ανατρέπονται σχεδιασμοί ασθενέστεροι μη έχοντας καμία τύχη. Σχεδιασμοί από πρόσωπα που ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν όσο τους επέτρεψαν οι δυνάμεις τους, και που στην συνέχεια με την στάση τους δεν ωφέλησαν τον τόπο.

Η κάθοδος του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έχει ήδη αποκτήσει δυναμική τέτοια που φοβίζει ήδη τους μελλοντικούς του αντιπάλους. Και οι καλές του σχέσεις με όλα τα ιδεολογικά ρεύματα θα φέρουν ενδεχομένως την αλλαγή στην Γορτυνία. Μία Γορτυνία που δεν ευτύχησε (αν εξαιρέσεις τον Δήμαρχό της μόνο) να διοικηθεί από ανθρώπους άξιους. Και όσοι είμαστε από την περιοχή της Ηραίας, γνωρίζουμε πολύ καλά το μέτριο που κυριάρχησε σε αυτά τα τριάμισι χρόνια.

 

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος

Υγ: από την σελίδα μας θα συνεχίσουμε με τα νέα που θα προκύψουν από εδώ και στο εξής της θερμής προεκλογικής εκστρατείας που θα ακολουθήσει. Και θα αναφερθούμε σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους και τους συνδυασμούς τους.