Πέτρος Ζούνης - υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Το προηγούμενο δημοσίευμά μας για την κάθοδο του Σταύρου Χριστόπουλου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις. Αναμενόμενο ήταν.

Οι αντιδράσεις θα αυξάνουν και θα πληθύνουν για όλους τους υποψηφίους μέχρι την ημέρα της κάλπης. Εξάλλου, ο προεκλογικός αγώνας στην Ελλάδα, είναι μία πράξη απάτης προς τους ψηφοφόρους από συστάσεως ελληνικού κράτους. Θύτες και θύματα όμως φέρουν ίδιες ευθύνες. Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι……

Στην θητεία Γιαννόπουλου, εκτός από τον ίδιο, ένας ακόμα κατάφερε να διασωθεί και να ξεχωρίσει. Και αυτός είναι ο Πέτρος Ζούνης που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, στάθηκε μακριά από εσωκομματικές φαύλες αντιπαραθέσεις αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, από λόγους μικροπολιτικούς, Στην θητεία του σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, χειρίστηκε με σωφροσύνη τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Μία κόντρα που είδε τα φώτα της δημοσιότητας με πρόσωπα γειτονικά του στην Αράχωβα όπου κατοικεί, μάλλον τον ενδυνάμωσε.

Εάν θα ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στην Γορτυνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το γνωρίζουμε τη στιγμή αυτή. Όμως οι πληροφορίες λένε ότι κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση. Στα πλαίσια αυτά, συνάντησε και τον παλιό Δήμαρχο της Βυτίνας και νυν δημοτικό σύμβουλο Γορτυνίας Κώστα Κουντάνη στην Νυμφασία. Όμως ο παλιός Δήμαρχος ακροβατούσε μεταξύ της πάνω και της κάτω Γορτυνίας, και ο λόγος του ήταν ασταθής. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Κουντάνης στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς.

Ο Πέτρος Ζούνης, αν κινηθεί με καθαρό πολιτικό λόγο, και σταθεί μακριά από τις εμφύλιες διαμάχες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν καταφέρει και συγκεντρώσει γύρω του πρόσωπα καθαρά και καινούρια, μπορεί ενδεχομένως να κάνει την ανατροπή. Ειδικά την περίοδο αυτή που όλοι έχουν σιχαθεί κυριολεκτικά τις μικροκομματικές πρακτικές που γέννησε η τριακονταετία.

Συνεχίζεται ……..

 

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος