Παρασκευάς Παρασκευόπουλος - υποψήφιος Δήμαρχος στην Γορτυνία;

Παρασκευάς Παρασκευόπουλος είμαι μία ειδική περίπτωση. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος, διεκδίκησε την δημαρχία στον Β¨ Γύρο και στον οποίο ήταν το φαβορί, αλλά ηττήθηκε με διαφορά από τον Γιαννόπουλο.

Ζεί στη Θεσσαλονίκη και προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς. Διετέλεσε πρόεδρος του εργατικού κέντρου στην πόλη του, έγινε βουλευτής επικρατείας με τον Σημίτη στις βουλευτικές εκλογές.

Αν εξαιρέσει κανείς τα μεγάλα ονόματα που είχε στον συνδυασμό του και που στάθηκαν τελικά τροχοπέδη προς την δημαρχία, ο υπόλοιπος συνδυασμός του είχε ανθρώπους ικανούς να δώσουν στην Γορτυνία την ώθηση προς την ανάπτυξη. Βέβαια, ανασταλτικός παράγοντας ήταν και οι στηρίξεις που είχε και που προέρχονταν κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που τον πρότεινε του έφραξε τον δρόμο προς την δημαρχία.

Σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακούστηκε ελάχιστα. Δεν αξιοποίησε τον θεσμικό του ρόλο. Ενώ έχει λόγο πολιτικό, δεν τον άρθρωσε, προτίμησε ή την σιωπή ή τον έκανε επιφανειακό. Αδίκησε με τη στάση του τον εαυτό του πιστεύω.

Είναι πολύ πιθανό στις προσεχείς εκλογές να μην είναι πάλι υποψήφιος σαν Δήμαρχος. Αν συμβεί αυτό, το πιθανότερο να συμμαχήσει με άλλον υποψήφιο.

Συνεχίζεται ……

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος