Γιάννης Γιαννόπουλος - θα είναι πάλι Δήμαρχος Γορτυνίας;

Ο Γιάννης Γιαννόπουλος υπήρξε για χρόνια πολιτευτής στην Αρκαδία με το ΠΑΣΟΚ. Όταν έθεσε υποψηφιότητα για τον Δήμο Γορτυνίας πριν τριάμισι χρόνια, ερχόταν τρίτος και πολύ πίσω από Αποσκίτη και Παρασκευόπουλο. Κατάφερε και πήγε στον δεύτερο γύρο αφήνοντας εκτός του Αποσκίτη.

Σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση, μέτρησε η εμπειρία του σε σχέση με την τοπική κοινωνία. Δεν είχε καλύτερο ή χειρότερο συνδυασμό από τον Παρασκευόπουλο, απλά χειρίστηκε καλύτερα τα πράγματα την κατάλληλη στιγμή. Έκανε τις συμμαχίες που έπρεπε, κινήθηκε πιο αθόρυβα και κέρδισε με διαφορά τον αντίπαλό του.

Δεν ευτύχησε και αυτός να συνεργαστεί με άξιους ανθρώπους αφού ο συνδυασμός του χωλαίνει από παντού. Ειδικότερα, αν πάρουμε την Ηραία, μόνο η Μαρίνα Διαμαντοπούλου στάθηκε με αξιοσύνη κοντά του. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της Ηραίας τυχαία εκλέχτηκαν, τυχαία λειτουργούν στον Δήμο, οι συγκυρίες στάθηκαν μονάχα ευνοϊκές για αυτούς και απλώς συμπληρώνουν το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Γιαννόπουλος παρέλαβε ένα καποδιστριακό χάος. Δεν είχε εύκολη δουλειά. Και δεν είχε βοήθειες ούτε από την παραπαίουσα ούτως ή άλλως Πολιτεία, μα ούτε και από τους ανθρώπους του συνδυασμού του πλήν ελαχίστων περιπτώσεων (Διαμαντοπούλου, Ζούνη, κτλ.). Και είχε και μία αντιπολίτευση (ειδικότερα του Αποσκίτη) που γέλιο έφερε στους δημότες και που δυστυχώς δεν στάθηκε στο ύψος της.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο κλίμα, κατάφερε, αν όχι πολλά, τουλάχιστον αρκετά. Δέχθηκε επιθέσεις που δεν του άξιζαν και ήσαν κυρίως γεμάτες λαϊκισμό. Ακόμα και οι επιθέσεις που δέχτηκε για τις απευθείας αναθέσεις έργων, άκρως υποκριτικές, αφού γνωρίζουμε όλοι μας ότι οι προηγούμενοι δήμοι στο σύνολό τους τον ίδιο ακριβώς δρόμο είχαν ακολουθήσει με τις περίφημες πλην άθλιες δημαρχιακές επιτροπές! Που αποφάσιζαν έργα 6.000,00 ευρώ έτσι για πλάκα και τα έδιναν όπου ήθελαν. Και μία στημένη φωτογραφία μελών της αντιπολίτευσης με τον υπεύθυνο Δημόσιας Διοίκησης, τον βοήθησε μάλλον παρά τον έβλαψε.

Οι εκλογές αυτές πολύ δύσκολα θα χαθούν για τον Γιαννόπουλο. Γιατί οι συμμαχίες των άλλων υποψηφίων βασίζονται στα ίδια πρόσωπα, δεν φέρουν κάτι φρέσκο, κάτι διαφορετικό. Αλλά και ο Γιαννόπουλος, φτωχός σε στελέχη (παράδειγμα Ηραίας, Τροπαίων κτλ.), αν δεν αφήσει έξω από το παιχνίδι ανθρώπους που ζημιά του προκαλούν και μόνο), πιθανό να κάνει τον εκλογικό αγώνα από εύκολο, δύσκολο. Και δεν είναι μόνο ο Χριστόπουλος ο ισχυρός παίκτης αυτής της αναμέτρησης, αλλά ενδεχομένως και ο Ζούνης, που η πορεία του μέχρι σήμερα απέχει από λαϊκίστικες πρακτικές.

Συνεχίζεται ….

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος