Βασίλης Στασινόπουλος - υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας;

Αντιπολίτευση επί της ουσίας, με στοιχεία τεκμηριωμένα, δεν έκανε κανείς δημοτικός σύμβουλος την περίοδο των τριάμισι χρόνων. Απούσα κυριολεκτικά όλη η αντιπολίτευση αναλώθηκε με ανακοινώσεις στα κοινωνικά δίκτυα και μέχρι εκεί!

Μόνο ένας δημότης! Ναι ένας απλός δημότης από το Αγριδάκι, ο Βασίλης Στασινόπουλος, αντιπολιτεύθηκε σκληρά τον Δήμαρχο και τα έργα του. Όχι για λόγους μικροπολιτικής, δεν έγινε λαϊκιστής ο Στασινόπουλος, αλλά με έγγραφα, αποφάσεις κτλ.., με χαρτιά δηλαδή ακλόνητα.

Και κατάφερε ο Στασινόπουλος, να σταθεί ανάμεσα στην εχθρότητα της δημοτικής αρχής και στην λυκοφιλία της αντιπολίτευσης. Μερικές φορές πλάτειασε, κόλλησε στις μικρές λεπτομέρειες και ενδεχομένως κούρασε με τις εμμονές του. Όμως η στάση του όλα αυτά τα χρόνια ήταν συνεπής απέναντι στα κακώς κείμενα μιας κακής δημοτικής αρχής.

Η συνεπής συμπεριφορά του μάλλον θα οδήγησε πολλούς υποψήφιους να τον εντάξουν με την μεριά τους, σε ένα ψηφοδέλτιο τοπικό ή δημοτικό. Όλες οι παρατάξεις ήθελαν και θέλουν προφανώς κάτι που δεν έχουν – την σταθερή στάση ενός Στασινόπουλου.

Κυλώντας ο καιρός, τα πράγματα έδειχναν για τον Στασινόπουλο ότι θα ασχοληθεί ενεργά από κάποιο πόστο σαν αιρετός ή ακόμα και σαν σύμβουλος, γιατί όχι. Και εκεί οδηγούν και σήμερα γιατί αφαιρώντας μερικές εμμονές του – που δικαιολογούνται, όπως από το νεαρό της ηλικίας του, είναι ο υποψήφιος που θα τον ήθελε η κάθε δημοτική παράταξη, ακόμα και του Δημάρχου που τον αντιπολιτεύθηκε σκληρά μεν αλλά δίκαια. Και ας μην έχει πολλούς ψήφους αφού προέρχεται από ένα μικρό χωριό και όχι από ένα κεφαλοχώρι. Που σημαίνει επίσης ότι είναι και απαλλαγμένος από το σαράκι του τοπικισμού.

Η λογική θέλει τον Στασινόπουλο υποψήφιο με κάποια παράταξη. Η κοινή λογική. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα ασχοληθεί καθόλου με τις δημοτικές εκλογές στην Γορτυνία, γιατί έχει διαπιστώσει πιστεύω το μάταιο της υπόθεσης. Μιας χαμένης υπόθεσης από μια καταρρέουσα κοινωνικά κοινωνία.

Θα μπορούσε ο ίδιος να κάνει την διαφορά, αλλά δεν θα την κάνει. Δεν προέρχεται από καμία πολιτική στάνη και ως εκ τούτου δεν θα έχει στον Λόγο του τα “θα” να λερώσει τον καθαρό γορτυνιακό αέρα.

Συνεχίζεται……
Θα κλείσουμε το εκλογικό οδοιπορικό με τον Γιώργο Παναγόπουλο. Εκτός και αν παρουσιασθεί στην συνέχεια και κάποιος άλλος.

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος