Γιώργος Παναγόπουλος - υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας;

Ο τελευταίος από τους μέχρι σήμερα γνωστούς υποψήφιους και κατά δήλωσή του, είναι ο Γιώργος Παναγόπουλος με καταγωγή από το Καλλιάνι. Δηλώνει παρών στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό “Γορτυνία, Ανάπτυξη Τώρα” του οποίου δείχνει ότι ηγείται.

Ο Λόγος του κινείται στα αχνάρια του Στασινόπουλου. Και είναι καταγγελτικός, οξύς,  περιέχει αλήθειες, και όχι λίγες φορές ανακυκλώνεται. Οι προθέσεις του φανερώνουν τιμιότητα ακόμα και στον πιο αδαή σαν και εμένα. Και είναι νέος. Που σημαίνει ότι η απειρία τον οδηγεί μερικές φορές σε λανθασμένες διατυπώσεις, όπως για παράδειγμα αυτή με την Πάνω και Κάτω Γορτυνία. Και μόνο ο όρος “Πάνω και Κάτω” διαχωρίζει μια ενιαία δημοτική πλέον ενότητα, ανεξάρτητα αν αρέσει ή δεν αρέσει, αν είναι καλή ή κακή, αν έχει ζωή ή όχι στο μέλλον.

Μην ξεχνάμε ότι την παρούσα Γορτυνία πρότειναν και προώθησαν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, και την σχεδίασε η ΤΕΔΚΑ επί προεδρίας Γεωργίου Μπαρούτσα. Οι βουλευτές όλων των παρατάξεων της Αρκαδίας σιώπησαν με κρότο για όσους έχουν μνήμη καλή. Στην τοπική κοινωνία δεν άρεσε η δημιουργία ενός τόσο μεγάλου και δύσκολου γεωγραφικά Δήμου. Αλλά την αποδέχτηκε. Κάποιες εφημερίδες συντήρησαν όμως το “Πάνω και Κάτω” και ο Παναγόπουλος από διάθεση καλή (να το τονίσουμε αυτό), χρησιμοποίησε όρο αδόκιμο στην παρούσα τουλάχιστον περίοδο.

Αν ήταν έμπειρος πολιτικός δεν θα είχε υποπέσει σε σφάλμα τέτοιο. Αλλά ευτυχώς, δεν έχει την εμπειρία των νωθρών κατά τ’ άλλα Αρκάδων βουλευτών, που είναι αλάνθαστοι! Τα λάθη του λοιπόν μπορούν να σταθούν θεμέλιος λίθος για μία καλή και σταθερή πορεία στο μέλλον.

Δεν γνωρίζουμε τι προοπτικές έχει ο συνδυασμός του – και αν τελικά θα είναι υποψήφιος για Δήμαρχος. Το πιθανότερο να μην είναι αλλά να ενταχθεί σε ισχυρότερο συνδυασμό που να έχει δυναμική για την δημαρχία. Και όπως πάλι αναφέρει ο ίδιος, να ακολουθήσει τον Στασινόπουλο.

Νέοι άνθρωποι που έχουν διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από πού προέρχονται ή που φιλικά έστω πρόσκεινται σε κάποια παράταξη, τίμιοι κυρίως και μακριά από την σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου, είναι αυτοί που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να στηριχθούν στις εκλογές. Αλλά είπαμε, στις εκλογές εν Ελλάδι, δεν ψηφίζουμε τους καλύτερους αλλά αυτούς που είναι περισσότερο δικτυωμένοι στις πελατειακές σχέσεις. Υπό αυτήν την έννοια και ο Παναγόπουλος δεν έχει τύχη. Εκτός και αν ο γορτυνιακός λαός αποφασίσει να στηρίξει τους κάλλιστους και τους νέους ανθρώπους και αφήσει απέξω “τους σοφούς” και όσους εν γένει ματαιόδοξους.

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος