Εξετάσεις μαστογραφίας στην Δημητσάνα

Πολύτιμη προσφορά της Αδελφότητας Δημητσανιτών στις γυναίκες της Γορτυνίας, αφού τους προσφέρει δωρεάν εξέταση μαστογραφίας.

=====================

 

Λίγα λόγια για τον καρκίνο του μαστού

 

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.

 

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

 

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση ……………………….

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση και τις λεπτομέρειες για την εξέταση της μαστογραφίας που θα γίνει στην Δημητσάνα (Κέντρο Υγείας) στις 15 & 16 Φεβρουαρίου 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος