"Έφυγε" ο θρύλος της ουτοπικής Αρκαδίας Νικολάκης Πετρούλιας

Απεβίωσε σήμερα το πρωί 24 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Παρασκευή, στο νοσοκομείο της Τρίπολης έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία, ο Νικολάος Σχίζας (ή Νικολάκης Πετρούλιας).

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στην Ζάτουνα Αρκαδίας στις 12.00 μμ.

Η Σελίδα μας συλλυπείται θερμά την κόρη του Ελένη, τον γαμπρό του Παναγιώτη, την εγγονή του και όλους τους οικείους συγγενείς του.

Για εμάς που περιπλανιόμαστε στα δύσβατα μονοπάτια της περιοχής μας, στις χαλασμένες ξερολιθιές και στα ρέματα, στις αιώνιες πηγές και στους πουρναρότοπους, ο Νικολάκης Πετρούλιας ήταν πάντοτε το σημείο αναφοράς μας. Κατοικώντας στα Πετρουλαϊκα, στον μικρό οικισμό δυό σπιτιών που βρίσκεται στον αρχαίο οδικό άξονα από το Ψάρι για την Δημητσάνα, γεννήθηκε, ανδρώθηκε, έκανε οικογένεια.

Στα Πετρουλαϊκα, στον τόπο του, το περιβάλλον είναι ειδυλλιακό. Τόπο τέτοιο σπαρμένο βελανιδιές, πουρνάρια και πέτρα ύμνησαν σπουδαίοι άνθρωποι μιλώντας για την ουτοπική Αρκαδία. Και από αυτούς άλλοι την φαντάστηκαν και την έπλασαν με τη σκέψη τους, και κάποιοι άλλοι σαν τον υποψήφιο για Nobel λογοτεχνίας συγγραφέα BenOkri, την επισκέφτηκαν και δεν την αναγνώρισαν. Ίσως γιατί ο BenOkri δεν έφτασε ποτέ στα Πετρουλαϊκα, στης Κουλουπούς τον κάμπο, στον Προυσό, στα Κορύτια, στην Κακαριώνα, και στον μαγικό τόπο του Νικολάκη Πετρούλια.

Πέθανε πλήρης ημερών ο καλός άνθρωπος και ας είναι ευλογημένη η αρκαδική γη που τον φιλοξένησε εν ζωή και θα τον φιλοξενήσει και στο μετά τα φυσικά.

Για τον Νικολάκη Πετρούλια και τον τόπο του δυτικά του Αρτοζήνου, ένα μικρό αφιέρωμα από το διαδίκτυο. Δείτε το εδώ.

Ο Νικολάκης Πετρούλιας και στο YouTube 

 

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος