16 χρόνια - το χωριό μας ξεχασμένο από το σύστημα

Τα έργα στο χωριό μας στα 12 χρόνια του Καποδίστρια και στα τριάμισι του Καλλικράτη.

Επί Καποδίστρια (του Νόμου και όχι του κυβερνήτη), και επί 12 συναπτά έτη, στο χωριό μας έγιναν τρία (3) “πολύ σημαντικά έργα”. Άνοιξαν τρείς (3) αγροτικοί δρόμοι.

Οι τρείς αυτοί δρόμοι ήσαν αποφάσεις της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Ηραίας (τότε), κοστολογημένες και οι τρείς με το ποσό των 6.000,00 ευρώ!

Οι 6 χιλ ήταν ο αριθμός κλειδί για τις απευθείας αναθέσεις. Από εκεί και πάνω απαιτούνταν μελέτες, διαδικασία χρονοβόρα για τα σπουδαία αυτά 3 έργα στο χωριό μας.

Οι δημαρχιακές επιτροπές που αποφάσιζαν για το καλό μας, δεν γνώριζαν που πέφτει το Ψάρι, μια αγωνία όμως την είχαν, ήθελαν να προσφέρουν έργο!

Ο ένας δρόμος ήταν μήκους περίπου 500 μ., αυτός που παρακάμπτει το χωριό μας και ξεκινά από το γήπεδο basket και φτάνει ως τα “Κιβούρια”.

Oδεύτερος δρόμος, μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου, ξεκινά από τα ισιώματα στου “Σκαρακάξη” και φτάνει μέχρι την Σέϊ Τούρκα (γνωστότερη ως Στούρκα).

            Ο τρίτος δρόμος δεν πρόλαβε να γίνει, τον πρόλαβε ο Καλλικράτης! Συντηρήθηκε όμως ο παλιός δρόμος που οδηγεί στην πηγή “Κριεφτώχου”.

Τις δημαρχιακές επιτροπές που τις απάρτιζαν 3 μέλη, τα δύο ήσαν της συμπολίτευσης και το τρίτο της αντιπολίτευσης. Με διάρκεια θητείας η κάθε επιτροπή τα δύο χρόνια. Πόσοι δηλαδή άσχετοι πέρασαν από αυτές τις επιτροπές σε σχέση με το χωριό μας (εννοείται) και αποφάσιζαν για εμάς χωρίς εμάς! Στα πλαίσια της ανάπτυξης του τόπου.

Έφτασε όμως ο Καλλικράτης, φρέσκος, διακαής πόθος του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ σαν εξέλιξη του δικού του πάλι τέκνου (Καποδίστρια), και άρχισε την “ανοικοδόμηση” της Γορτυνίας πλέον. Η συνήθεια των απευθείας αναθέσεων συνεχίστηκαν με την ίδια θέρμη, ίσως και μεγαλύτερη. Ο λαός της Γορτυνίας απαιτούσε “έργα ουσίας”, πολιτιστικές εκδηλώσεις στυλ Γκούρας, και ο Καλλικράτης σαν τόσο καλός που ήταν (και είναι), χατήρι δεν χάλασε.

Στο χωριό μας μόνο, ξέχασε να φτιάξει έστω ένα υποτυπώδες έργο, για τα μάτια που λένε – όπως ακριβώς έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Στα χρόνια της ζωής του ο Καλλικράτης, τα έργα θα τα φτιάξει μετά τις εκλογές στις 18 Μαΐου.

Βέβαια, τεχνικό πρόγραμμα υπάρχει, έχει κατατεθεί. Και μπορεί να είναι καλό ή κακό, όμως έγινε. Και έμεινε στα συρτάρια της δημαρχίας.

Την προεκλογική περίοδο, θα ζήσουμε πάλι στιγμές μοναδικές από τύπους και τύπισσες να μας μιλούν για οράματα και πράσινα άλογα (εκ του πράττειν άλογα!), θα ακούσουμε προγράμματα, θα ανατριχιάσουμε με την αγωνία τόσων υποψηφίων για το καλό μας. Και φυσικά θα τους ψηφίσουμε! Διότι στην κάλπη αποφασίζει ο λαός και μετά αποφασίζουν άλλοι, που δεν μας ρωτούν, δεν μας υπηρετούν (όπως ισχυρίζεται η Δημοκρατία), δεν μας αντιπροσωπεύουν καν.

Στο χωριό μας επί 16 χρόνια, γνωρίσαμε ένα σωρό υποψηφίους. Αυτό το καλό έκαναν στο χωριό μας και στη ζωή μας οι Καποδίστριας και Καλλικράτης, κάναμε κοινωνικές σχέσεις!

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος