WI-FI από τον Δήμο Γορτυνίας

Δελτίο Τύπου – 28/02/2014


Ενεργοποιήθηκε το Δημόσιο Δίκτυο Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (
Wi-Fi) του Δήμου Γορτυνίας

Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι από την αρχή του μήνα έχουν ενεργοποιηθεί οι πρώτοι κόμβοι (hotspots) του Δημόσιου Δίκτυου Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Wi-Fi) του Δήμου Γορτυνίας. Η παροχή δωρεάν και ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, που μπήκε σε στάδιο υλοποίησης.

Οι πρώτοι κόμβοι τοποθετήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες που διαθέτουν ήδη τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή ταχύτητα πρόσβασης (οπτικές ίνες και διανομείς για δίκτυο 24MBits) ή ιδιαίτερη σημασία. Πρόκειται κυρίως για τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, αλλά και οικισμούς ή θέσεις που έχουν τουριστική κίνηση. Στην πρώτη φάση υλοποίησης έχουν ενταχθεί τα Τρόπαια, τα Λαγκάδια, τα Λουτρά Ηραίας, η Κοντοβάζαινα, η Μυγδαλιά, το Βαλτεσινίκο, η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα, η Βυτίνα και η Λίμνη του Λάδωνα.

Οι επισκέπτες που θα επιλέξουν το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και τους παραδοσιακούς οικισμούς της Γορτυνίας για να περάσουν τις Απόκριες και το Πάσχα, και διαθέτουν έξυπνα κινητά ή φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου με ονομασία “discover_gortynia”. Μέσω του Διαδικτύου θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα, τα καταλύματα και τα εστιατόρια της περιοχής από την ομώνυμη διαδικτυακή πύλη (τουριστικό οδηγό) του Δήμου, στην διεύθυνση discovergortυnia ή να κατεβάσουν την ομώνυμη εφαρμογή (application) για έξυπνα κινητά.

Δήμος Γορτυνίας

========================= 

Υγ: Το χωριό μας δεν έχει ακόμα τις κατάλληλες υποδομές για WI-FI. Αλλά σύντομα όπως πληροφορηθήκαμε θα φτάσει και σε εμάς το ασύρματο δίκτυο. Αν προλάβουν τα συνεργεία, ακόμα και πριν από τις εκλογές. Εν αναμονή λοιπόν

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος …