Επίθεση με ύβρεις στον Σταύρο Χριστόπουλο - στο Δημ. Συμβ. Γορτυνίας

Το καφενείο στο Παλούμπα (κάτω από το Δημαρχείο), έχει κλείσει εδώ και μερικούς μήνες. Έληξε η σύμβαση με τον Δήμο.

Για το Παλούμπα επίσης - και συγκεκριμένα ο Πύργος Πλαπούτα, πέρασε στο ΕΣΠΑ. Που σημαίνει ότι μπορεί κάποια στιγμή, σε 2, σε 5, ή σε 10 χρόνια να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή.

Παράλληλα, ιδρύθηκε πρόσφατα κάποιος  Σύλλογος Φίλων Δημητράκη Πλαπούτα (αν δεν είμαι ακριβής στην ονομασία του συλλόγου, συγχωρήστε με). Ο οποίος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο πήγε να περάσει πρόταση για να του παραχωρηθεί το καφενείο προς τους σκοπούς του νεοσύστατου συλλόγου. Να το έχουν σαν έδρα (απαραίτητη καθώς φαίνεται για έγκριση από το Πρωτοδικείο), και όπου θα αναρτήσουν στους τοίχους φωτογραφίες με πιστόλες, γιαταγάνια, τις μακέτες επίσης του Πύργου πως θα γίνει – και παράλληλα θα σερβίρουν και καφέ κτλ..

Η τοπική κοινωνία, που την εξέφρασε πλήρως με την παρουσία του ο πρόεδρος του διαμερίσματος Παλούμπα Παναγιώτης Γιαννόπουλος, δεν θέλει επ΄ ουδενί την αλλαγή χρήσης του καφενείου. Θέλει το καφενείο να βγει στην δημοπρασία και να λειτουργήσει και πάλι με νέα διεύθυνση.

Την θέση του τοπικού προέδρου, στήριξε και ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Χριστόπουλος (μόνιμος κάτοικος του χωριού), ο οποίος εξήγησε ενδελεχώς στο συμβούλιο ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το χωριό. Πρότεινε μάλιστα να δοθούν άλλοι χώροι για τους σκοπούς του συλλόγου, ακόμα και γραφεία του πρώην Δημαρχείου. Την θέση του Σταύρου Χριστόπουλου ενστερνίστηκαν σχεδόν άπαντες οι παρευρισκόμενοι δημ. σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, και αυτής της πλειοψηφίας ακόμα.

Όταν μίλησε η κυρία Θανοπούλου για το θέμα, δεν μπορούσε να δώσει σαφείς απαντήσεις για τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο.

            Τα πνεύματα όμως φαίνεται πως άναψαν. Η κ. Θανοπούλου, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε επιμόνως να περάσει το θέμα. Στην συνέχεια, ακούστηκαν ύβρεις από τον παρευρισκόμενο στην αίθουσα σύζυγο της κυρίας Θανοπούλου, που απευθύνονταν στον Σταύρο Χριστόπουλο.

Ο Δήμαρχος πρότεινε να αναβληθεί το θέμα και να ερωτηθεί το χωριό.

Στην συνέχεια, πήγε ο Σταύρος Χριστόπουλος στην αστυνομία της Δημητσάνας και υπέβαλε μήνυση στον κύριο Τάκη Θανόπουλο (σύζυγο της συμβούλου κ προέδρου του δημ. συμβουλίου) για εξύβριση.

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος

ΥΓ: Τα δημόσια πρόσωπα, όπως καλή ώρα η κυρία Θανοπούλου, οφείλουν να μάθουν ότι δεν είναι υπεράνω κριτικής για τις πράξεις τους. Και να λογοδοτούν στην τοπική κοινωνία πρέπει, και να δέχονται την κρίση ανά πάσα στιγμή.