Η θέση της Αδελφότητας στις Δημοτικές Εκλογές

Σε χωριό της Γορτυνίας, κάποιος δημότης υπέγραφε πολιτικές ανακοινώσεις τασσόμενος με συγκεκριμένη δημοτική πολιτική παράταξη. Καλά ως εδώ, αλλά που είναι το κακό; Κάτω από την υπογραφή του έβαζε και την ιδιότητα του “Πρόεδρος της Αδελφότητας των …………”.

Ασφαλώς και δεν είχε δικαίωμα για κάτι τέτοιο εφόσον η Αδελφότητα δεν ανήκε σε αυτόν και η Αδελφότητα αυτή καθαυτή δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να πάρει συγκεκριμένη πολιτική θέση.

Η Σελίδα μας, έχει δεχτεί μερικές καταγγελίες ότι κάτι ανάλογο πάει να συμβεί και στο δικό μας το χωριό, δηλαδή η Αδελφότητα κλίνει πολιτικά υπέρ ενός υποψηφίου. Τούτο αν συμβαίνει είναι μέγα λάθος.

Η Αδελφότητα, από την ίδρυσή της, ένα σκοπό έχει, να φέρνει κοντά τους απανταχού πατριώτες, να τους ενώνει. Οφείλει να λειτουργεί δηλαδή πέρα από πολιτικές πρακτικές προς όφελος των ψαραίων και του χωριού μας.

Κατά καιρούς, υπήρχαν δράσεις της Αδελφότητας που προσπαθούσε να καπελώσει την Κοινότητα. Τούτο συνέβαινε κυρίως πριν από τον “Καποδίστρια”.

Στο χωριό μας, οι υποψήφιοι για τις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου, μπορεί να είναι δύο, τρείς, τέσσερις, με ακρίβεια ακόμα δεν γνωρίζουμε. Όσοι όμως και αν είναι, η Αδελφότητα έχεις χρέος να καθίσει μακριά από την εκλογική αναμέτρηση. Μπορεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να ψηφίσουν όποιον θέλουν (αναφαίρετο δικαίωμα τους), αλλά να εκφράζουν αυστηρά τον εαυτό τους και όχι το σύνολο της Αδελφότητας.

Μέλημα της Αδελφότητας πρέπει να είναι ότι όποιος και αν εκλεγεί, να μπορεί να έχει άριστη σχέση μαζί του για την καλή πορεία του χωριού μας.

Επειδή πολλά ακούγονται που δεν είναι αυτά που θα έπρεπε για την Αδελφότητα, ίσως είναι καλό, να βγάλει αυτή μια ανακοίνωση που να τοποθετηθεί και να ξεδιαλύνει την κατάσταση. Να δηλώσει ότι στέκεται μακριά από την εκλογική αναμέτρηση. Ή ότι στηρίζει όλους τους υποψηφίους σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν. Καθαρές κουβέντες.

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος