Εκλογικά νέα από το χωριό μας ...

Τα τελευταία νέα από τις εκλογές στο χωριό μας.

Το αρχικό ενδιαφέρον του Νίκου Ζαφειρόπουλου για την διεκδίκηση του Προέδρου του χωριού μας, μάλλον δεν υφίσταται πλέον. Πολύ πιθανό να αποσυρθεί για την “προώθηση των νέων”, όπως φέρεται να λέει.

Με δεδομένη την απόσυρση του παλιού Προέδρου, τα πράγματα ομαλοποιούνται για τους άλλους δύο υποψηφίους – τον Βασίλη Λιακόπουλο και τον Βασίλη Παρασκευόπουλο, που θα έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στον ίδιο συνδυασμό του Γιάννη Γιαννόπουλου (νυν Δημάρχου Γορτυνίας), και να διεκδικήσουν την προεδρία (ο δεύτερος στους σταυρούς προτίμησης γίνεται αναπληρωματικός).

Άλλος συνδυασμός δεν φαίνεται να υπάρχει για το χωριό μας, ούτε για τον Κούλη αλλά ούτε και για τον Κολοβό (αμφότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι). Αν γίνει η έκπληξη – και θα είναι πολύ μεγάλη, θα είναι να κατέλθει και ένας ακόμα συνδυασμός  του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Φράγκο.

Αν συμβεί αυτό, το 10% του εκλογικού σώματος περίπου, θα κατευθυνθεί προς τον συνδυασμό αυτό, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί (κατά κάποιο τρόπο) ο νυν Δήμαρχος και παράλληλα να διεκδικεί με αξιώσεις ο Γιάννης Φράγκος ακόμα μία ή και δύο έδρες.

Η εξέλιξη αυτή όμως θα έχει ενδεχομένως κάποιες παρενέργειες στον αντίπαλο συνδυασμό, αφού και οι δυό υποψήφιοι (του Γιάννη Γιαννόπουλου) θα χάσουν ψήφους που ίσως τους θεωρούσαν δεδομένους.

Ναι μεν, τα κουκιά που λένε είναι μετρημένα, αλλά πάντοτε και μία δεύτερη φωνή, διαφορετική και αντιπολιτευόμενη (με την καλή έννοια), μπορεί να προσφέρει.

Πλησιάζουν οι ημέρες, και κατά το τέλος Απριλίου που θα κλείσουν οι συνδυασμοί βάσει του Νόμου (την Κυριακή στις 27 Απριλίου), θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα.

Στο δημοτικό επίπεδο, ο Γιάννης Γιαννόπουλος συνεχίζει να πηγαίνει μπροστά από τους αντιπάλους του όπως δείχνουν τα πράγματα, και φαίνεται πως θα δοθεί μάχη για την δεύτερη θέση. Και ο Φράγκος όμως πηγαίνει καλά και μάλλον θα κερδίσει έδρες. Ήταν ο μόνος εξάλλου μέχρι σήμερα που έκανε υγιή αντιπολίτευση στον Δήμο.

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος

Σημείωση: Δυσαρέστησε την Αδελφότητα ένα κείμενο μου που δημοσίευσα για τις εκλογές και για την ουδέτερη στάση που αυτή οφείλει να έχει. Δεν μπόρεσα να καταλάβω ποια ήταν τα σημεία εκείνα που την ενόχλησαν, αλλά κατέβασα το συγκεκριμένο κείμενο για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Όλοι μας φροντίζουμε και βοηθάμε την Αδελφότητα, ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνάμεις του, και όλοι μας στεκόμαστε κοντά της. Και πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε μία Αδελφότητα που να ενώνει.