Βασίλης Λιακόπουλος - ο απερχόμενος Πρόεδρος

Για τον απερχόμενο Πρόεδρο του χωριού μας Βασίλη Λιακόπουλο

Ο Βασίλης Λιακόπουλος εκλέχθηκε Πρόεδρος στο Ψάρι για δύο συνεχόμενες τετραετίες. Την πρώτη με τον συνδυασμό του Δημάρχου Ηραίας Σταύρου Χριστόπουλου (Νόμος Καποδίστρια) και την τελευταία με τον συνδυασμό του Ηλία Αποσκίτη (υποψήφιου Δημάρχου Γορτυνίας, Νόμος Καλλικράτη).

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, μόχθησε για το χωριό μας. εργάστηκε σκληρά, ήταν πάντα παρών στα όποια προβλήματα προέκυπταν.

Στο θέμα του νερού – χρόνιο πρόβλημα και δισεπίλυτο, ξεχασμένο σχεδόν από την Πολιτεία, ο Βασίλης Λιακόπουλος έτρεξε, διέσχισε το δίκτυο πάρα πολλές φορές με τα πόδια, μέτρο – μέτρο, για να ανακαλύψει τις άπειρες διαρροές, τις σπασμένες σωλήνες, τα ξεχαρβαλωμένα φρεάτια από την πολυκαιρία. Μέρα και νύχτα, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες που το χωριό μας είχε αντικειμενικό πρόβλημα ύδρευσης, μετρούσε και ήλεγχε το νερό τόσο στην δεξαμενή και άλλο τόσο στο δίκτυο. Τα συνήθη κατ΄ έτος προβλήματα που δημιουργούσαν τα λεύκα στην πηγή Βιζίτσι, με τις ρίζες τους, έγκαιρα πάντα τις καθάριζε από τα φρεάτια. Και η δουλειά αυτή ήταν κοπιαστική και δύσκολη.

Αλλά και το χωριό, το διατηρούσε καθαρό από τα χορτάρια στους κοινόχρηστους χώρους που θέριευαν κατά το τέλος της Άνοιξης.

Τοποθέτησε αρκετές κολώνες της ΔΕΗ που φωταγώγησαν το χωριό μας και το μεγάλωσαν κατά κάποιο τρόπο.

Αλλά και τον χώρο του νεκροταφείου μας προσπαθούσε να τον έχει καθαρό. Και τα κατάφερνε.  

Πέρα από αυτά, συνέβαλε σε πολλά ακόμα που διευκόλυναν την ζωή μας στο χωριό μας.

Για όσα προσέφερε την οκταετία που πέρασε, οφείλουμε όλοι μας να του πούμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ. Να του δώσουμε συγχαρητήρια που υπηρέτησε το χωριό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, καίτοι ήταν πάλι υποψήφιος, δεν εκλέχθηκε. Η πλειοψηφία προτίμησε έναν νεότερο για Πρόεδρο. Άπειρο μεν όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά του δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσει να μοχθεί για το χωριό μας όπως ο Βασίλης Λιακόπουλος.

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

 

Υγ: Πολύτιμοι συνεργάτες του Βασίλη Λιακόπουλου όλα αυτά τα χρόνια, ειδικότερα στα προβλήματα του νερού, στάθηκαν κατά πρώτο λόγο ο Θοδωρής Κωνσταντόπουλος και κατά δεύτερο λόγο (και πολύτιμης εμπειρίας) ο παλιός Πρόεδρος Νίκος Ζαφειρόπουλος. Ειδικά για το θέμα του νερού, πρέπει να υπάρξει μια συνέχεια από τους πρεσβύτερους στους νεότερους. Και καλό θα είναι να μάθουμε αρκετοί από εμάς το δίκτυο της ύδρευσης από το Βιζίτσι μέχρι και την δεξαμενή μας.