Η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων στο Ψάρι

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα μηνύματα που παίρνει η σελίδα μας, σχετικά με την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων του χωριού μας.

Το τελευταίο μήνυμα που λάβαμε από πατριώτη που επισκέφτηκε το χωριό πρόσφατα, έλεγε για την εγκατάλειψη της πλατείας και για τις κούνιες που παίζουν τα παιδιά.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, μιλούσαμε για την απαράδεκτη εικόνα από τα χορτάρια στον κεντρικό δρόμο του χωριού αλλά και στους εσωτερικούς δρόμους του. Πέρασε βιαστικά συνεργείο καθαρισμού του Δήμου αποτελούμενο από τέσσερα (4) άτομα αλλά αντί να κάνει την δουλειά του έκανε αγγαρεία. Το αποτέλεσμα το έχετε δει και το βλέπετε όσοι έχετε επισκεφτεί το τελευταίο διάστημα το χωριό. Πασαλείμματα τριτοκοσμικού τύπου. Αλλά αν πάρει κανείς τον δρόμο από την Σκόζα για το χωριό μας, βλέπει ότι αυτός έχει στενέψει!, κυριολεκτικά έχουν φυτρώσει δέντρα και αρχίζουν να θεριεύουν!

Ο πρόεδρος του χωριού μας, που θα ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τις 31 Αυγούστου (από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος πρόεδρος),  πρέπει να κάνει σχετικά διαβήματα στον Δήμο για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χωριό. Τα υπόλοιπα χωριά της Γορτυνίας δεν παρουσιάζουν τόσο άσχημη εικόνα.

Για τις κούνιες, που αναφέρθηκε το τελευταίο μήνυμα προς την σελίδα μας, να πούμε ότι, εφόσον ο Δήμος αδυνατεί να πράξει τα στοιχειώδη (και μάλλον δεν είναι στις αρμοδιότητές του), ας φροντίσει η Αδελφότητα – αφού αυτές βρίσκονται στον χώρο της.

Στο ίδιο μήνυμα τέθηκε και το θέμα της καθαριότητας της πλατείας που η εικόνα της δεν μας τιμά. Ο καθαρισμός του κεντρικότερου σημείου του χωριού μας είναι επιβεβλημένος.

Μπορεί η Αδελφότητα, αν υπάρχει αδυναμία από πλευράς Δήμου, να χρηματοδοτήσει την γενική καθαριότητα των χώρων του χωριού, αφού έλθει σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του χωριού.

Και οι δύο Φορείς, ο ένας θεσμικός (πρόεδρος χωριού), κι άλλος εξωθεσμικός (Αδελφότητα), έχουν υποχρέωση να δρουν και από κοινού όπου οι ανάγκες το επιβάλουν. Και στην περίπτωση που θίγουμε, η συνεργασία των Φορέων κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει άμεσα.  

 

 

 

Opsarion.gr