Βασίλης Παρασκευόπουλος - ο νέος Πρόεδρος στο Ψάρι

 Ο Βασίλης – Νικόλαος Παρασκευόπουλος, είναι ο νέος πρόεδρος του χωριού μας. Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και η θητεία του θα έχει διάρκεια πέντε (5) χρόνια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια εγκαταστάθηκε μόνιμα στο χωριό, είναι παντρεμένος και έχει ένα κοριτσάκι 1 έτους. Αγαπά το χωριό, μεγάλωσε σε αυτό όπως πολλοί από εμάς τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών από τα σχολεία, και πήρε την μεγάλη απόφαση να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτό, αφήνοντας πίσω την πολύβουη Αθήνα.

Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του χωριού μας και μας μίλησε για τα σχέδια του. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πουρνάρι της Ρούγας την Τετάρτη το πρωί στις 27 Αυγούστου 2014.

---  Πρόεδρε, καταρχήν σου ευχόμαστε Καλή Δύναμη στην θητεία σου. Οι Ψαραίοι, όλων των πολιτικών αποχρώσεων - δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλιστές, αναρχικοί κτλ. - σε στήριξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και σε επέλεξαν για τον άνθρωπο που θα υπηρετήσει με σύνεση το χωριό και θα λύσει στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα του. Οι προηγούμενοι πρόεδροι προσπάθησαν πολύ για την προκοπή του χωριού μας. Πες μας τα δικά σου σχέδια και ότι θεωρείς και πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει στο χωριό μας.

---  Πρόεδρος. Το βασικό πρόβλημα του χωριού μας είναι το νερό. Χρόνιο πρόβλημα που θα του δώσουμε την πρώτη προτεραιότητα. Από εκεί και πέρα, πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν στο χωριό, που θα προσελκύσουν τους νέους να το επισκέπτονται συχνότερα.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι για την πλατεία μας. Είναι πολύ παρατημένη. Μπορούμε πολύ εύκολα να πάρουμε νερό από την υπερχείλιση και να φτιάξουμε ένα μικρό σιντριβάνι με ελάχιστο κόστος και σε πολύ λίγο χρόνο. Επίσης ο χώρος του Ηρώου, από τότε που έγινε είναι στο έλεος του θεού. Τα κάγκελα τα βάψαμε με την βοήθεια συμπατριωτών πριν από λίγες ημέρες.

Έχουμε τις πηγές μας, τα πηγάδια μας. Τα πηγάδια για παράδειγμα είναι απενεργοποιημένα. Δεν μπορεί να πάει ένα παιδί να δει πως και από πού έπιαναν νερό τα παλιά χρόνια. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να δράσουμε συλλογικά, όχι ο καθένας μόνος του από το μπαλκόνι του. Ο Πάρεδρος, ο σύλλογος, όλοι μας, μπορούμε να κινηθούμε, να μιλήσουμε, να αποφασίσουμε για αυτά που θέλουμε και μας ενδιαφέρουν. Μία πέτρα να βάλει ο καθένας από εμάς (τρόπος του λέγειν) το χωριό μας θα γίνει αγνώριστο. Κατά τον τρόπο αυτό μπορούμε να ενεργήσουμε και για τις πηγές μας.

Η παιδική χαρά πάλι, βλέπεις σίδερα σκουριασμένα, ξύλα διαλυμένα. Είναι πολύ εύκολο ένα παιδί να τραυματιστεί και το κοντινότερο σημείο για να το πας απέχει 25 χιλ. Αυτή δεν θέλει την φροντίδα μας;

---  Τις πηγές στο Βιζίτσι τις γνωρίζεις Πρόεδρε;

---  Πρόεδρος. Φυσικά τις ξέρω. Εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Τα λεύκα που τρυπώνουν τις ρίζες τους στο φρεάτιο και κάθε τόσο θέλουν καθάρισμα. Το νερό που έχει πέσει και δεν πέφτει στο δίκτυο όπως παλιά. Εκεί χρειάζεται πράγματι πολύ δουλειά, και με την συνεργασία του Δήμου πιστεύω ότι θα βελτιώσουμε πολύ τα πράγματα. Δεν είμαι τεχνικός για να έχω πολλές γνώσεις στο θέμα, όμως χρειάζεται να ενδιαφερθούμε όλοι, με την συλλογή υπογραφών, με την παρουσία του συλλόγου και του κάθε Ψαραίου, πολλά μπορούμε να πετύχουμε στο θέμα αυτό.

---  Με το σχολείο Πρόεδρε τι γίνεται;

---  Πρόεδρος. Το σχολείο……., το σχολείο θέλει πολύ δουλειά. Σίγουρα μπορούμε να το κάνουμε πολιτιστικό κέντρο. Όμως πρώτα πρέπει να καθίσουμε κάτω, να κουβεντιάσουμε τι ακριβώς θέλουμε εκεί, να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε. Να πω εγώ και να κάνω, δεν σημαίνει τίποτα από την στιγμή που θα υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες. Το σχολείο δεν ανήκει στον Πάρεδρο, είναι της κοινωνίας μας. Και δεν έχει νόημα να αποφασίσει ο ένας αλλά οι πολλοί, και να μην μείνουμε σε αποφάσεις αλλά να τις κυνηγήσουμε. Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θεαματικά.

Στην καθημερινότητα μας, έχουμε τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, το νεκροταφείο, κάποια μπάζα στην άκρη του δρόμου. Αυτά είναι υποχρέωση του Δήμου. Αλλά θα πω κάτι άλλο, προτιμώ να βάλω 50 ευρώ βενζίνη στο χορτοκοπτικό μου και να καθαρίσω μόνος μου όλους τους κοινόχρηστους χώρους του χωριού, και ότι άλλο μπορώ, και στον Δήμο να πάω και να πω, ξέρεις, εκεί κι εκεί που έπρεπε να έλθεις δεν σε φώναξα, τα έκανε το ίδιο το χωριό, φτιάξε μου εσύ όμως σαν Δήμος το τάδε ή το δείνα.  Προτιμώ να πάω στον Δήμο για το ένα που δεν μπορώ παρά για τα επιμέρους που μπορώ. Δεν τον επιβαρύνω και παράλληλα του ζητάω τα αυτονόητα.

---  Σε ευχαριστούμε Πρόεδρε για την συνέντευξη. Καλή συνέχεια.

---  Πρόεδρος. Μπορούμε να γίνουμε μια γροθιά. Να κοιτάξουμε μονάχα μπροστά. Και οι Ψαραίοι, είναι άνθρωποι φιλότιμοι, της προσφοράς και της δημιουργίας. Θα εργαστώ για το χωριό μας, και θέλω την βοήθεια όλων, όποια κι είναι αυτή, από έναν λόγο, μια συμβουλή, μία ιδέα. Τους ευχαριστώ όλους.

 

Φωτό 1[i] (σε υψηλή ανάλυση)

Φωτό 2[ii] (σε υψηλή ανάλυση)

Φωτό 3 (σε υψηλή ανάλυση)

 

 

 

Opsarion.gr

 


[i] Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον administrator.

[ii] Επιλέξαμε το πουρνάρι της Ρούγας για την συνάντηση μας διότι είναι το σημείο αναφοράς των νέων, είναι ο χώρος τους, και κατ΄ επέκταση είναι ο τόπος που ξεπηδούν οι καινούριες ιδέες.