Διάσχιση Γκούρας - πλήρες φωτορεπορτάζ

            Ο Βασίλης Καλκανάς του Ιωάννη, μας έστειλε προ ολίγων ημερών πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την διάσχιση του φαραγγιού της Γκούρας από ολιγομελή ομάδα Ψαραίων.

Είναι πολύ χρονοβόρα η διαδικασία για να εντάξουμε το καινούριο αυτό υλικό στις εκδηλώσεις του χωριού μας που είχαμε δημοσιεύσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Για τον λόγο αυτό, δημοσιεύουμε αυτόνομο το εξαιρετικό υλικό. Με τον τρόπο αυτό παράλληλα αναδεικνύουμε την προσπάθεια των Ψαραίων που διάβηκαν τις ομορφιές του φαραγγιού μας και επισκέφτηκαν την ομώνυμη πηγή της Γκούρας.

Η διάσχιση της Γκούρας δεν είναι εύκολη. Πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζει το φαράγγι, η εμπειρία από την διάσχιση αφήνει μοναδικά συναισθήματα. Η αδρεναλίνη στέκεται ψηλά, η χαρά και η κούραση σμίγουν στα χαμογελαστά πρόσωπα όσων έχουν διαβεί το φαράγγι μας.

Μπορεί ο ομώνυμος Όμιλος να αγνοεί επιδεικτικά το δικό μας φαράγγι, αλλά να του υπενθυμίσουμε ότι ακόμα και το όνομά του ο Όμιλος το οφείλει στην πηγή μας, την Γκούρα. Ελπίζουμε, όταν γίνει κάποτε αληθινός πεζοπορικός Όμιλος, να φύγει από τους τοπικισμούς και να δει σφαιρικά μια περιοχή πανέμορφη που δείχνει να αγνοεί.

Η σελίδα μας ευχαριστεί τον Βασίλη Ιω. Καλκανά που είχε την ευγένεια και την καλοσύνη να μας δώσει έστω και αργά το πανέμορφο φωτογραφικό υλικό.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι έχουμε συγκεντρώσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από την Μαρίνα Στασινοπούλου, τον Ορέστη Σαρρή, τον Βασίλη Αναστασόπουλο και τώρα από τον Βασίλη Καλκανά. Η σελίδα μας θα δημιουργήσει ένα dvd(πολλά αντίτυπα) και θα το παραδώσει στον Πρόεδρο του χωριού μας Βασίλη Παρασκευόπουλο, και στην Αδελφότητα – για να το δίνουν στους πατριώτες και σε όσους ακόμα ενδιαφέρονται να έχουν μία συνολική εικόνα από τον Αύγουστο 2014 στο Ψάρι.

Φωτορεπορτάζ από την διάσχιση της Γκούρας - πρώτο μέρος (σε μορφή pdf). 

Φωτορεπορτάζ από την διάσχιση της Γκούρας - δεύτερο μέρος (σε μορφή pdf

 

 

 

 

Opsarion.gr