Γάμος Ντίνας Ισαακίδη ...

 Όταν η Κωνσταντίνα συνάντησε τον Χάρη …

Τα ομορφοκόριτσα του χωριού μας, το ένα μετά το άλλο, ανεβαίνουν τις κλίμακες των ιερών ναών και έρχονται εις γάμου κοινωνία.

Πρωτύτερα όμως, το κάθε ένα, με την κλείδα ανά χείρας έχει ανοίξει την καρδιά του αγαπημένου της. Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Δεν μας ενδιαφέρει. Στεκόμαστε στο αποτέλεσμα και όχι στα επί μέρους.

Σειρά στον γλυκό χορό του Ησαΐα, είχε η όμορφη Κωνσταντίνα μας. Που ανέβηκε (κυριολεκτικά) τις κλίμακες του ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ανθούσα Αττικής, συνοδευόμενη από τους γονείς της μέχρι εκεί που την ανέμενε ο Χάρης, ο εκλεκτός της.

Εκεί, την ώρα την καλή που ανταμώνει το ζεύγος, ο πατέρας της Κωνσταντίνας, ο Θανάσης Ισαακίδης, συγκινημένος βαθιά αλλά συγκρατημένος, παρέδωσε με αγάπη την όμορφη κόρη του στον μέλλοντα γαμπρό του.

Ο Χάρης, άνθρωπος νέος και όμορφος, μεθυσμένος από την χαρά που διαχέονταν στον περιβάλλοντα χώρο του ναού από τους καλεσμένους – συγγενείς και φίλους, αλλά κυρίως βαθύτατα συγκινημένος με τον ερχομό της νύφης, φίλησε τον πατέρα Ισαακίδη, και παρέλαβε από την χείρα του την αμήχανη πλην συγκινημένη επίσης Κωνσταντίνα.  

Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου, στον ιερό ναό υπήρχε τάξις, ησυχία, και τα λόγια του ιερέα φόρτιζαν τον χώρο με τους μελλόνυμφους. Πολλές φορές το δάκρυ του πατέρα κύλησε βουβό στο μάγουλο – και πολλές επίσης φορές το πλατύ χαμόγελο άπλωνε την ευτυχία και τις έδινε υπόσταση.

Υπήρχε κατάνυξη στο Μυστήριο, σεβασμός, οι στιγμές του ζεύγους ήσαν μοναδικές – και τις έζησαν εν πλήρη ηρεμία, χαρά, συγκίνηση.

Την ιερότητα της τελετής έζησαν και όσοι με ευλάβεια παρακολούθησαν σιωπηλοί τα λόγια του ιερέα.

Έτσι, κατά τον τρόπο τον Ορθοδοξίας:

Η Κωνσταντίνα Ισαακίδη, κόρη του Θανάση και της Ελένης Ισαακίδη (το γένος Β. Αναστασόπουλου), παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, Χάρη Μπινέρη, του Δημητρίου και της Σταματέλλας.

Το ζεύγος στεφάνωσαν οι Γεωργία Καυκαλά και Γεώργιος Λαμπράκης. Και οι δυό κουμπάροι καταγόμενοι από την Κρήτη.

Η Σελίδα μας εύχεται στο ευτυχισμένο ζευγάρι Κάθε Καλό στον καινούριο βίο τους. Κυρίως τους εύχεται αγάπη και υγεία.

============

Μικρό φωτορεπορτάζ
[i] από τον γάμο και την γαμήλια δεξίωση που ακολούθησε. 
 

Φωτό 1       Φωτό 16        Φωτό 31        Φωτό 41

Φωτό 2       Φωτό 17        Φωτό 32        Φωτό 42

Φωτό 3       Φωτό 18        Φωτό 33        Φωτό 43

Φωτό 4       Φωτό 19        Φωτό 34        Φωτό 44

Φωτό 5       Φωτό 20        Φωτό 35        Φωτό 45

Φωτό 6       Φωτό 21        Φωτό 36        Φωτό 46

Φωτό 7       Φωτό 22        Φωτό 37        Φωτό 47

Φωτό 8       Φωτό 23        Φωτό 38        Φωτό 48

Φωτό 9       Φωτό 24        Φωτό 39        Φωτό 49

Φωτό 10     Φωτό 25        Φωτό 40

Φωτό 11     Φωτό 26

Φωτό 12     Φωτό 27

Φωτό 13     Φωτό 28

Φωτό 14     Φωτό 29

Φωτό 15     Φωτό 30

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος


[i] Ήταν τεχνικά αδύνατο να ανεβάσω όλες τις φωτογραφίες (65 στο σύνολο) διότι σε όγκο ξεπερνούσαν το 1 GB!. Έκανα μία επιλογή και ελάττωσα κατά πολύ τον όγκο τους.  Οι φωτογραφίες μπορεί να εμφανίζονται με μπλέ ή μαύρο χρώμα, ανοίγουν όλες καλά.