Γρήγορο ιντερνέτ στο Ψάρι

Το web, ο browser, το email, το vdsl, το antivirus, και τόσες ακόμα καινούργιες λέξεις που εισέβαλαν στην ζωή μας, στην καθημερινότητά μας, πέρα από οποιαδήποτε θετικά ή αρνητικά στοιχεία, μπορούμε να πούμε αβίαστα ότι είναι πολιτισμός.  

Ζούμε την εποχή μας, την εποχή της τεχνολογίας αιχμής και της πληροφορίας. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων μπορούμε να μιλήσουμε με φίλους που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης, να επισκεφτούμε εικονικά κάθε γωνιά του πλανήτη μας, να δούμε και να διαβάσουμε ότι ακραίο ίσως μας έλθει στο μυαλό. Χάρη στους υπολογιστές, και φυσικά χάρη στο ιντερνέτ.

Το ιντερνέτ λοιπόν, ενώνει τον κόσμο, μεταδίδει την πληροφορία, την καλή και άσχημη είδηση, την αλήθεια και το ψέμα – με αστραπιαίες ταχύτητες, παντού. Διαχέεται η πληροφορία όπως λένε οι ειδικοί. Και αποδέκτες της άμεσης επαφής είμαστε όλοι εμείς που κοινώς «είμαστε καλωδιωμένοι».

Τα κοινωνικά δίκτυα οδήγησαν στην μοναξιά εκατομμύρια ανθρώπους, μα ακόμα περισσότερους τους έβγαλαν από το σπίτι τους, τον μικρόκοσμό τους, και άρχισαν να μιλάνε με τις γλώσσες του κόσμου. Τους ένωσαν με ανθρώπους άγνωστους και γνωστούς, με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτής της πρωτόγνωρης προόδου. Φυσικά, στο χέρι μας είναι να κάνουμε τις επιλογές μας, με ποιους θα μιλάνε, τι να διαβάζουμε, τι να προτείνουμε. Δεν φταίει δηλαδή η κακή είδηση ας πούμε που φτάνει σε εμάς εύκολα, αλλά εμείς που την αξιολογούμε και την αποδεχόμαστε.

Η επιστήμη μέσα από τους υπολογιστές και το ιντερνέτ, έχει σημειώσει καταπληκτικές προόδους. Ένα πολυεργαλείο χρήσιμο, στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Το vdsl, το πολύ γρήγορο δηλαδή ιντερνέτ, φτάνει οσονούπω και στο Ψάρι, στο χωριό μας. Σε κάποιους κάπως ακούγεται όλο αυτό, σαν κακόγουστο αστείο ίσως. Όμως όχι, είναι πρόοδος, πολιτισμός, επικοινωνία.

Στις αρχές του Νοεμβρίου, κάλεσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας στο Παλούμπα τους παρέδρους των κοινοτήτων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ηραίας, και τους ενημέρωσε για το ιντερνέτ της Γορτυνίας. Για τις οπτικές ίνες της γρήγορης σύνδεσης.  

Δεν ήμασταν παρόντες στην συγκέντρωση εκείνη, δεν είχαμε καμία αρμοδιότητα. Όμως ήταν ο πάρεδρος του χωριού μας, ο Βασίλης Παρασκευόπουλος και ο οποίος μας πληροφόρησε: «Μας μίλησε ο Δήμαρχος για το ιντερνέτ και μας είπε ότι το πολύ σε 22 μήνες από σήμερα, και το τελευταίο χωριό της Γορτυνίας θα έχει πρόσβαση τελευταίας τεχνολογίας (dvsl) στο διαδίκτυο. Μάλιστα, μας διάβασε από έναν κατάλογο και όλα τα χωριά της Ηραίας που είναι μέσα στο πρόγραμμα του ΟΤΕ. Και το Ψάρι θα συνδεθεί κι αυτό σύντομα με το γρήγορο ιντερνέτ».

Τα ανωτέρω (στα εισαγωγικά) δια στόματος παρέδρου. Οπότε, είναι θέμα χρόνου να καλωδιωθεί και το δικό μας χωριό!

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος