Το αποτέλεσμα μίας τυχαίας συνάντησης ...

Ένα χειμωνιάτικο βροχερό πρωινό, στο Καλαμάκι Αττικής, τυχαία μπλέχτηκαν οι ομπρέλες τους. Οι ματιές αστραπιαία ανταμώθηκαν και έδιωξαν την βαριά συννεφιά, τσάκισαν την βροχή, κι έκαναν τον ήλιο να λούσει τα φλεγόμενα πρόσωπά τους.

Ο γιός του Πλούτου και της Πενίας, ο αιώνιος Έρως, τρύπησε με τα τόξα της φαρέτρας του τα γελαστά πρόσωπα, λάβωσε βαριά τις καρδιές, σφήνωσε στα μυαλά τους την ύπαρξή του, σφράγισε ανεξίτηλα τις επιθυμίες του.

Ο Ιωάννης και η Φωτεινή, ζαλισμένοι σχεδόν, από το αντάμωμα της ειμαρμένης, μπλέχτηκαν στα δίκτυα του πανούργου Έρωτα. Και δεν πισωγύρισαν, όχι, πως θα μπορούσαν άλλωστε; Έκαναν ένα βήμα μπροστά, προχώρησαν βόρεια, και έδωσαν το ραντεβού της ζωής τους στο Χαλάνδρι Αττικής:
«Φουντώνουν οι φήμες για επικείμενο γάμο του Ιωάννη και της Φωτεινής. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι της έκανε πρόταση γάμου σε ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών κι εκείνη είπε το πολυπόθητο Ναι!» Κάπως έτσι θα τα γράψει τα πράγματα η ιστορία.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, στις 8 μμ. ανέβηκαν την κλίμακα που τους οδήγησε εις γάμου κοινωνία. Στο πλάι τους οι γονείς τους, Αναστάσιος & Άννα Τσιπούρα από την πλευρά του Ιωάννη, και η Ειρήνη Γκούτμα μητέρα της Φωτεινής.

Βασικοί μάρτυρες του μυστηρίου, οι κουμπάροι Γεώργιος & Ελένη Χριστοφιλοπούλου.

Αναλυτικό φωτορεπορτάζ ακουλουθεί, παρακολουθείστε το καρέ – καρέ!

 

1 -  Ο γαμπρός ανάμεσα στους κουμπάρους

2 - Γαμπρός και κουμπάροι στην κλίμακα

3 - Εξωτερικό πλάνο

4 - Η νύφη προσέρχεται

5 - Η αγωνία κορυφώνεται

6 - Το πρώτο βήμα της νύφης

7 - Η φροντίδα της νύφης

8 - Λίγο ακόμα …

9 - Η νύφη παραδόθηκε στον γαμπρό

10  - Έτοιμοι. Η κουμπάρα διορθώνει το φόρεμα της νύφης. Ο κουμπάρος επιβλέπει.

11 - Οι ματιές στον φακό. Ο κουμπάρος ελέγχει τις μικρολεπτομέρειες

12 - Ο κόσμος προσέρχεται στην εκκλησία

13 - Το ζεύγος και ο κουμπάρος

14 - Άπαντες σοβαροί. Το μυστήριο έχει αρχίσει

15 - Το άγχος έφυγε, άπαντες χαλαροί και χαρούμενοι

 

 Η Σελίδα μας εύχεται στο νεόνυμφο ζεύγος υγεία και προκοπή, και αγάπη.

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

 

Υγ: ίσως αναρωτηθεί κανείς: μα καλά, τι δουλειά έχουν “οι ξένοι” στην σελίδα του χωριού μας; Απλά, δεν είναι ξένοι, αλλά συνεργάτες του γράφοντος. Και ο γαμπρός και ο κουμπάρος! Και fans του χωριού μας αφού το έχουν επισκεφτεί. Fans  και της σελίδας μας. Οπότε …