Ο Μιχάλης Καμαρινός "έφυγε" για τις κορφές της Ίδης

Ο Μιχάλης Καμαρινός, ήταν σύζυγος της Κατερίνας (Καίτης) Πανουσοπούλου του Αγγελή. Το ξημέρωμα της περασμένης Τετάρτης 4 Μαρτίου 2015, αποφάσισε, να βγει στον δρόμο για το «μεγάλο ταξίδι».

Δεν ήταν μεγάλος, μόλις 48 χρόνων. «Πόσο καλό παιδί ήταν, χαμογελαστός, φιλικός, πάντα με τον καλό του λόγο», άκουγα να λένε γι’ αυτόν οι γείτονές του. Άθελά μου έγινα μάρτυρας της καλοσύνης του Μιχάλη.

Δεν τον γνώριζα καλά. Πρώτος ξάδελφος από την Καίτη, αλλά στην καθημερινότητα της πόλης, οι συγγένειες απομακρύνονται, σχεδόν ξεθωριάζουν. Και σμίγουν σε γεγονότα ευχάριστα ή δυσάρεστα. Μάθαινα όμως για τον Μιχάλη. Κι ευχαριστιόμουν. Και για αυτόν, μα και για την Καίτη που έσμιξε στη ζωή της με καλό άνθρωπο κι έκαμε οικογένεια πολύτιμη.

Τρία αγόρια έμειναν πίσω να θρηνούν τον πατέρα τους, και μία σύζυγος. Μα και οι γονείς του Μιχάλη, τα αδέλφια του, η ίδια η Κρήτη. Ναι, ήταν κρητικός ο Μιχάλης, από τον Αξό. Την τραγουδούσε και την υμνούσε την γενέθλια γη του. Και τώρα η Κρήτη, του έπλεξε μοιρολόγια κι άπλωσε τη λύπη της στα περήφανα βουνά της.

Η εξόδιος ακολουθία του Μιχάλη έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι από τον Ναό της Αγίας Αικατερίνης. Στις 6 Μαρτίου 2015. Πάρα πολύ συγγενείς του ήταν εκεί, φίλοι του, συνάδελφοί του από την Αστυνομία Πόλεων, γείτονές του, όλοι εμείς που τον συντροφεύσαμε μέχρι τις όχθες του Μεγάλου Ποταμού. Και τον παραδώσαμε στον βαρκάρη που ενώνει την ζωή και τον θάνατο.

Καλό σου Ταξίδι Μιχάλη.

Θερμά συλλυπητήρια στην Καίτη, στα αγόρια του, στους γονείς του και στα αδέλφια του, σε όλους τους συγγενείς του. Να ζήσουν και να φέρνουν στις θύμησές τους τον Μιχάλη. Έναν καλό άνθρωπο.

Την λάτρευε την κρητική μουσική ο Μιχάλης. Τώρα που το αιθερικό του σώμα ίπταται πάνω από τα γήινα, ένα κρητικό τραγούδι για την καλή του συντροφιά.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος