Επιστολή προς Ψαραίους από τον πρόεδρο της Κοινότητας

Αγαπητοί πατριώτες

Όπως γνωρίζουμε όλοι, το θέμα του νερού στο χωριό μας είναι ένα λεπτό και καυτό ζήτημα που απαιτεί την προσοχή όλων μας.

Προ 3 περίπου μηνών, όπου καθάρισα τελευταία φορά το φρεάτιο από τις ρίζες που απειλούν την ομαλή ροή του νερού μας, τοποθέτησα με δικά μου έξοδα, 2 λουκέτα στα φρεάτια για να διασφαλίσω εκτός των άλλων την ποιότητα του νερού μας καθώς μέχρι τότε το φρεάτιο ήταν ανασφάλιστο και εκτεθειμένο στον οποιονδήποτε.

Εχθές λοιπόν, ανέβηκα στην πηγή για έναν προληπτικό έλεγχο και διαπίστωσα πως το λουκέτο είχε επάνω του ίχνη παραβίασης! Κάποιος για άγνωστους προς εμένα λόγους, πήγε και προσπάθησε να το σπάσει. Το λουκέτο ασφαλώς δεν έσπασε αλλά στη συνέχεια το συγκεκριμένο άτομο, αποπειράθηκε να καταστρέψει τη βάση του φρεατίου για να μπορέσει να το ανοίξει αδιαφορώντας για τη βλάβη που θα του προξενούσε! Τελικά ούτε με αυτό τον τρόπο κατάφερε να το ανοίξει και σταμάτησε εκεί τις προσπάθειες του. Τα σημάδια βέβαια είναι εμφανή και χαρακτηριστικότερο όλων είναι πως το λουκέτο έχει μπλοκάρει και δε μπορεί πλέον να ανοίξει ούτε με το κλειδί του.

Κατόπιν αυτού, μίλησα με τον υδραυλικό του Δήμου και άλλα άτομα για να μπορέσω να μαζέψω πληροφορίες αλλά δυστυχώς κανένας τους δεν γνώριζε κάτι πάνω στο θέμα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ενημερώσω προς πάσα κατεύθυνση πως το δίκτυο του χωριού μας δεν είναι παιχνίδι ούτε μέρος που μπορεί ο κάθε περίεργος να βάζει το χέρι του!

Το νερό είναι ένα θέμα που μας πονάει όλους μας. Είναι μια εστία ζωής, είναι ένα δώρο της φύσης προς εμάς. Θέλω να ενημερώσω επίσης πως τα λουκέτα θα αλλαχθούν σύντομα και πάλι από εμένα και όποιος χρειαστεί για κάποιο λόγο να ανοίξει το φρεάτιο, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου...

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα μου.

 

Φωτό 1

Φωτό 2

Φωτό 3

Φωτό 4

Φωτό 5

Φωτό 6

Φωτό 7

 

Με σεβασμό,

 

 

Ο πρόεδρος Ψαρίου

 

Β.Ν. Παρασκευόπουλος.

=================

Σημείωση της σελίδας μας Opsarion.gr: Εκ παραδρομής στην δημοσίευση που κάναμε στις 26 Απριλίου 2015,  γράφαμε ότι ο Πάνος Μητρόπουλος είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, ενώ το σωστό είναι ότι είναι Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας. http://www.opsarion.gr/news/304-2015-04-26-04-53-05