Επιστολή προς τον κ. Αποστολόπουλο - Δ. Συμ. Δημ. Εν. Ηραίας

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ένας από τους 33 δημοτικούς συμβούλους όλων των Δημ. Ενοτήτων του Δήμου Γορτυνίας – και συγκεκριμένα εκλεγμένος με τον συνδυασμό του Ανδρέα Κολοβού, είναι και ο κύριος Αποστολόπουλος.

Παρ’ ότι ο κύριος Αποστολόπουλος κατάγεται από την Τουθόα (Τσίπολη), ανήκει δηλαδή το χωριό του διοικητικά στην Δημ. Ενότητα Τροπαίων, εν τούτοις, ήταν στο ψηφοδέλτιο της Δημ. Ενότητας Ηραίας. Βάσει Νόμου επιτρέπονται ανάλογες μετακινήσεις αν αντιμετωπίζουν προβλήματα υποψηφίων οι συνδυασμοί. Την ίδια τακτική δηλαδή ακολουθούν όλοι οι συνδυασμοί σε τοπικό ή δημοτικό επίπεδο.

Ο κύριος Αποστολόπουλος αν και μη ηραιάτης, έλαβε τους περισσότερους ψήφος και βρέθηκε στο Δημ. Συμβούλιο. Δεύτερος ήταν ο ηραιάτης κύριος Κώστας Αλβενιώτης, από τον Αγιάννη Ηραίας.

Δεν αφορά την παρούσα στιγμή η κομματική γραμμή. Ο λόγος που γίνεται η συγκεκριμένη αναφορά είναι άλλος. Περισσότερο ουσιώδης. Ο κύριος Αποστολόπουλος, εκπροσωπεί την Ηραία στον Δήμο Γορτυνίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Τον ρωτάμε λοιπόν:                                                                                        
Έχουν περάσει δύο χρόνια από την στιγμή που αντιπροσωπεύετε την Ηραία και τα χωριά της στον Δήμο. Τι ακριβώς έχετε κάνει όλην αυτή την μακρά περίοδο κύριε Αποστολόπουλε;  Έχετε αναδείξει από την σκοπιά της αντιπολίτευσης τα προβλήματα των χωριών της Ηραίας; Έχετε ασχοληθεί ποτέ με αυτά, ή η μοναδική φορά που ασχοληθήκατε ήταν την προεκλογική περίοδο προς άγραν ψήφων; Πάντως, σε πρόχειρη έρευνα που έκανα, τα περισσότερα χωριά αγνοούν την παρουσία σας κοντά δύο χρόνια τώρα! Και δεν αναφέρομαι μόνο στο δικό μου χωριό που ήταν μάλιστα από τα ελάχιστα σε ολόκληρο τον Δήμο που έδωσε πλειοψηφία στον  συνδυασμό Κολοβού! Γνωρίζετε με ακρίβεια τι συμβαίνει σε κάθε χωριό που αντιπροσωπεύετε κύριε Αποστολόπουλε; Γνωρίζετε ότι στο Ψάρι ο Δήμος δεν αξιώθηκε ακόμα να πατήσει το πόδι του για τον στοιχειώδη καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων; Κάνατε κάτι; Κινηθήκατε θεσμικά;

Μιλήσατε ποτέ με τον πρόεδρο του χωριού μας κύριε Αποστολόπουλε; Να μάθετε τα προβλήματά μας. Και από κοινού να κινηθείτε με αιτήματα προς τον Δήμο; Τον πήρατε ένα τηλέφωνο όλα αυτά τα χρόνια; Τον είδατε; Επιδιώξατε να συναντηθείτε μαζί του;

Είναι προφανές ότι δεν θέλετε να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας κύριε Αποστολόπουλε.  Ή θέλετε αλλά δεν έχετε χρόνο στην διάθεσή σας. Γι’ αυτό λοιπόν, για το καλό του δικού μας χωριού, για το καλό και των υπολοίπων χωριών της Ηραίας, σωστό και δίκαιο είναι να παραιτηθείτε των καθηκόντων σας και να αναλάβει ο πρώτος επιλαχών, ο Κώστας Αλβενιώτης. Που είναι Ηραιάτης και θα νοιαστεί όσο μπορεί για το κοινό καλό. Και έμπειρος είναι και διάθεση για προσφορά έχει.

Είσαστε απών κύριε Αποστολόπουλε από τα προβλήματά μας. Το θέμα όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι προσωπικό μα ουσιαστικό.

                                                                                                                                          

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

Υγ: Εξυπακούεται ότι την ευθύνη για το χάλι του χωριού μας φέρει πρώτα η συμπολίτευση. Αλλά για τους Δημ. Συμβούλους της Δημ. Ενότητας Ηραίας θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο μας.