Το «αόρατο» χωριό μας! ...

Επισκέφτηκα χθές το πρωί τον Δήμο. Στην έδρα της δημοτικής ενότητας Ηραίας, στο Παλούμπα. Ο αντιδήμαρχος Γορτυνίας Πάνος Μητρόπουλος με δέχτηκε στο γραφείο του.

Αντιδήμαρχε, του είπα, δύο θέματα εν τάχει, για να μην σε απασχολώ περισσότερο. Το χωριό μας έχει άμεση ανάγκη τέσσερις μεγάλους κάδους σκουπιδιών. Δύο στην εκκλησία, υπήρχαν αλλά εκλάπησαν. Έναν ανάμεσα στα σπίτια των Δημητράκη και Ρίνας Καλκανά. Αυτός υπάρχει αλλά είναι διαλυμένος. Δεν λειτουργεί. Και ακόμα έναν μεγάλο, πάνω από το σπίτι του Γιάννη Καλκανά. Εκεί υπάρχει ένας μικρός αλλά δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του χωριού.

Έδειξε ενδιαφέρον ο αντιδήμαρχος, πήρε κάτι τηλέφωνα, μίλησε με κάποιον μάλλον υπεύθυνο για τους κάδους, και μου είπε: Τον Οκτώβριο θα τους βάλουμε!

Τον Οκτώβριο; Ρώτησα όλος «χαρά». Ναι, μου είπε, τότε θα έχουμε.

Το δεύτερο θέμα αντιδήμαρχε. Τα χορτάρια στους δρόμους του χωριού μας γιατί ο Δήμος δεν τα καθάρισε ακόμα; Δεν έχουμε εργάτες, μου απάντησε ο αντιδήμαρχος. Μα καλά, ρώτησα αφελώς, όλα τα χωριά στην Γορτυνία, είναι καθαρισμένα, όχι μόνο στους δρόμους εντός του χωριού, αλλά και έξω από αυτό σε ακτίνα ακόμα και χιλιόμετρου!

Με κοίταξε, σιώπησε για λίγο, και μου είπε, εντάξει, την άλλη εβδομάδα θα έλθουν στο Ψάρι!

«Χάρηκα» από το ενδιαφέρον του Δήμου. Διέκρινα «την αγωνία» της δημοτικής αρχής και για το χωριό μας.  Κι έφυγα «ευτυχής» γιατί ένιωσα ότι ο Δήμος δουλεύει «σκληρά» χωρίς διακρίσεις για όλα τα χωριά του και τις ανάγκες τους.

Βέβαια, ήθελα να τον ρωτήσω κι άλλα. Για παράδειγμα ας πούμε, γιατί δεν συλλέγουν τα σκουπίδια σε τακτά διαστήματα αλλά όποτε το θυμηθούν – και φυσικά κατόπιν οχλήσεων από Ψαραίους. Ήθελα να μάθω και για την πορεία του wi  fiστην περιοχή μας, και για μια – δυό κολώνες της ΔΕΗ που είναι απαραίτητες (η μία στην χούνη του Αναστάση), μα σκέφτηκα, δεν υπάρχει λόγος να θέτω θέματα στην δημοτική αρχή για το χωριό μας. Διότι, απ’ ότι φαίνεται, το χωριό μας για το κράτος είναι αόρατο.

Όπως αόρατοι, είναι και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να είναι καλά οι άνθρωποι, και να υλοποιούν «τα οράματα τους» όπως τους ορίζει η συνείδησή τους. Και ας ξεχνούν ότι είναι εκλεγμένοι για να υπηρετούν τον δημότη και τις πραγματικές του ανάγκες. Εκτός και αν δρουν επιλεκτικά. Δεν θέλω όμως να βάλω τα πράγματα στην λογική αυτή.

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος