Οι αθλητές και αθλήτριες στο Ψάρι παραμονές του αγώνα …

Οι περσινοί αγώνες ανώμαλου δρόμου που διεξήχθησαν στο Ψάρι χάριν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, και ειδικότερα με την αρωγή – ψυχολογική και οικονομική, του Γιάννη Κουσιουρή, είχαν απόλυτη επιτυχία.

Η πρώτη φορά είναι πάντοτε ή σχεδόν πάντοτε, δύσκολη. Όμως η ιδέα του Γιάννη Κουσιουρή, υλοποιήθηκε και πέτυχε. Οι αγώνες κατ’ επέκταση, επαναλαμβάνονται και φέτος στο χωριό μας. Ανήμερα του Αγιάννη μας, στις 29 Αυγούστου, τις απογευματινές ώρες.

Δύο κατηγορίες είχαν τρέξει στον ανώμαλο δρόμο πέρυσι. Οι μικροί (αγόρια & κορίτσια) και οι μεγάλοι (άντρες & γυναίκες). Φέτος οι κατηγορίες θα είναι πάλι οι ίδιες.  Και είχαν πρωτεύσει, στους μικρούς ο Ευστάθιος Μανωλόπουλος και στους μεγάλους ο Γιάννης Γκιώνης. Δεν γράφω «νίκησαν», διότι νικητές ήσαν όλοι και όλες που συμμετείχαν στην ωραία προσπάθεια. Το αμερικάνικο δόγμα: «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα», δεν μας αφορά. Διότι ο ανταγωνισμός φέρνει σύγκρουση, κατ’ επέκταση βία. Και δεν αναπτύσσεται το αθλητικό πνεύμα, πόσο μάλλον το ολυμπιακό ιδεώδες που το έχουν κουρελιάσει χάριν του κέρδους.

Στο χωριό μας πέρυσι, κέρδισε η φιλοτιμία των αθλητών/αθλητριών, και ο κότινος στεφάνωσε την συλλογική προσπάθεια.

Αύγουστος του 2015, παραμονές των αγώνων, η εικόνα που παρουσιάζει το χωριό μας είναι μοναδική. Νωρίς το πρωί, και περισσότερο τις απογευματινές ώρες, γεμίζουν οι δρόμοι με αθλούμενος. Άλλοι κάνουν πεζοπορία, άλλοι τρέχουν ελαφρά. Μικροί και μεγάλοι. Εντάξει, κάνει κι ένας ποδήλατο τις πολύ πρωινές ώρες, αλλά αυτός δεν τρέχει, οπότε αυτός δεν περιλαμβάνεται στο ρεπορτάζ.

Το χωριό μας έχει παγκόσμιους πρωταθλητές, που το ελληνικό όνομα το προωθούν μέσα από τον αθλητισμό με τον καλύτερο τρόπο, έχει όμως και τους ανώνυμους αθλητές, που δίνουν στο χωριό μας τους καλοκαιρινούς μήνες έναν διαφορετικό τόνο.

Ας δούμε όσους/ες προπονούνται στον καθαρό αέρα.. Τους πέτυχα στην πλατεία, την ώρα που άλλοι είχαν τελειώσει με την προπόνηση και άλλοι την άρχιζαν την ώρα εκείνη. Ένα μικρό φωτορεπορτάζ ακολουθεί.

Η DominicΓκιώνη φαβορί στις γυναίκες;

Ο Γιώργος Καλογερόπουλος θα τρέξει για πρώτη φορά.

Οι πιτσιρικάδες άπαιχτοι! Εγγόνια του Γιώργη Στασινόπουλου και της Αλέκας Σαμιώτη (;)

Στην τριάδα, από αριστερά, Γιάννης Καλκανάς, Βιολέτα Σαμιώτη, Γιάννης Γκιώνης. Κουβεντιάζουν τα μυστικά της διαδρομής!

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος