Η προσφορά του Πάρεδρου ...

Το χωριό μας από της Παναγίας και μετά, μέχρι τις παραμονές του Αγιάννη, έσφυζε από ζωή.

Κύριος συντελεστής σε αυτό, ήταν ο πάρεδρος του χωριού μας, που φρόντισε και άνοιξε το σχολείο, το εξόπλισε με όσα απαραίτητα πράγματα θα έκαναν ευχάριστη την επίσκεψη σε αυτό.

Μέχρι τις παραμονές του Αγιάννη, το κέντρο του χωριού ήταν το σχολείο. Εκεί μαζευόντουσαν τα βράδια οι Ψαραίοι. Άλλοι έπαιζαν χαρτιά, άλλοι άκουγαν μουσική, άλλοι έκαναν κύκλο κι εξιστορούσαν παλιές συνήθειες. Στο ψυγείο υπήρχε τσίπουρο, μπύρες, και ότι χρειάζονταν οι θαμώνες που περνούσαν ευχάριστα.

Μέσα στο σχολείο αλλά κι έξω από αυτό, υπήρχε διαρκής κίνηση. Τα εφόδια ήσαν ρεφενέ και η διάθεση πάντα καλή.

Παραμονές του Αγιάννη, ο πάρεδρος δούλεψε για το πανηγύρι που οργάνωσε ως συνήθως η Αδελφότητα. Κουβάλησε τα ξύλα για την εξέδρα της ορχήστρας, έκοψε ξύλα για το βράσιμο της γίδας, ήταν παρών σε κάθε επιθυμία της Αδελφότητας.

Το σημαντικότερο όλων, με την φροντίδα του πάρεδρου, ξεβούλωσε και δούλεψε η δεύτερη σωλήνα του υδραγωγείου μας.  Και δεν χρειάστηκε ούτε για μια στιγμή να κοπεί η παροχή του νερού για τις ανάγκες όλων μας.

Με λίγα λόγια, ήταν η ψυχή των ημερών στο χωριό μας. Και όμως, η Αδελφότητα, δεν βρήκε μια στιγμή να πει ένα λόγο για τον πάρεδρο και την προσφορά του, για την δουλειά του, για την πανταχού παρουσία του. Ξεχάστηκε. Ας είναι.

Η σελίδα μας, που λειτουργεί με την λογική, που εκθέτει τα καλώς κείμενα μα και τα κακώς κείμενα, υπενθυμίζει με το παρόν δημοσίευμα, την καλή δουλειά του πάρεδρου. Η σελίδα μας λειτουργεί προς όφελος του χωριού και μόνο. Και θέλει επίσης να υπενθυμίσει, ότι στο χωριό μας, τον βασικό λόγο τον έχει ο πάρεδρος. Ο θεσμός της Πολιτείας. Η Αδελφότητα δρα επικουρικά, και πάντα σύμφωνα με την γνώμη του.

Καλό είναι να θυμόμαστε τα αυτονόητα.

Πάντα, οι πρόεδροι και πάρεδροι στο χωριό μας, ειδικότερα αυτές τις ημέρες, δούλευαν ακούραστα για το χωριό. Όποιοι κι αν ήσαν στο παρελθόν. Και ο τωρινός πάρεδρος, συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο να κρατά ψηλά τον θεσμό.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος