Ανήμερα του Αγιάννη στις 29 Αυγούστου - Πανηγύρι

Ανήμερα του Αγιάννη στις 29 Αυγούστου, η πρώτη καμπάνα που καλούσε τον κόσμο στην μεγάλη γιορτή του χωριού μας, χτύπησε το πρωί στις 7.00.

Ο παπά Κώστας, αφήνοντας κατά μέρος τις παραξενιές του, έκανε καλά την δουλειά του, πλαισιωμένος από τους αριστερούς ψάλτες. Η εκκλησία και ο χώρος έξω από αυτήν γέμισε από τους πατριώτες.

Στην συνέχεια, η περιφορά της εικόνας ακολούθησε την κλασική διαδρομή και επέστρεψε έπειτα από ώρα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας όπου οι πιστοί έκαναν την προσευχή τους.

Λίγο αργότερα, τέθηκαν στην δημοπρασία οι κουλούρες – προσφορές Ψαραίων και της Αδελφότητας. Το θέμα με τις κουλούρες, είναι παλιό, έτσι τουλάχιστον το βρήκαμε, και τηρείτε με ευλάβεια.

Αργά το βράδυ, και μετά τις απονομές των επάθλων στους συμμετέχοντες αθλητές στον ανώμαλο δρόμο των 2.50 χιλ, συγκεντρώθηκε ο κόσμος στον χώρο του κυλικείου (λιγότερος από την παραμονή) και όταν δόθηκε το σύνθημα λήξης της νηστείας, η Αδελφότητα σέρβιρε γίδα βραστή, σαλάτες, τυριά, κρασί, γλυκά, φρούτα.

Ο Καρανικόλας με το κλαρίνο του έδωσε και πάλι το παρών και ο κόσμος γλέντησε με την καρδιά του.

Η Αδελφότητα, κάθε χρόνο – από τότε που ανέλαβε το πανηγύρι στο χωριό, δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Κουράζεται, αγωνιά, πασχίζει για την τελειότητα. Για να εξυπηρετήσει ντόπιους και ξένους. Έτσι έγινε και τώρα, δούλεψαν πολύ όλα τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. και είχαν πολύτιμες βοήθειες από πολλούς πατριώτες. Το αποτέλεσμα, δικαίωσε τους κόπους της.

Την ευχαριστούμε άπαντες.


Φωτορεπορτάζ  από το πανηγύρι ανήμερα του Αγιάννη στις 29 Αυγούστου.  

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος