Η αμεροληψία μας έβαλε "μαύρο" ...

Αφορμή για το άρθρο (ας πούμε) αυτό, είναι το σχόλιο μίας κυρίας, σε ανάρτηση βίντεο στο  youtube.

Το συγκεκριμένο βίντεο, είναι από το πανηγύρι στο χωριό ανήμερα του Αγιάννη, τραβηγμένο από το κινητό μου τηλέφωνο.

Το βίντεο, εστιάζει σε έναν χορό μόνο. Προφανώς αυτό ήταν και το λάθος μου! Και ενοχλήθηκε η κυρία σφόδρα και σχολίασε: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕ ΤΣΑΜΙΚΟ ΑΛΛΑ Η ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΣΟΥ ΕΒΑΛΕ ΜΑΥΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!»

Πολλά  έχω ακούσει κατά καιρούς για όσα γράφω. Πληρώθηκε ο χρόνος να ακούσω (να διαβάσω συγκεκριμένα) κι’ αυτό.

Προ καιρού, μου λέει ένας πατριώτης: «γιατί δεν έβαλες τον γάμο του ………… στην σελίδα; Είχες πάει; Τον είχα ρωτήσει. «Φυσικά, αφού είμαστε συγγενείς» απάντησε ο καλός πατριώτης. Και γιατί δεν μου έδωσες υλικό (φωτογραφίες και ένα κείμενο) για να τα δημοσιεύσω; Τον ρώτησα. «Εγώ θα σου δώσω υλικό; Εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να γράψεις και να βρείς το υλικό;» απάντησε ο καλός πατριώτης.

Όχι, δεν είμαι υποχρεωμένος για τίποτα. Τόσο απλά. Ότι μαθαίνω, φροντίζω και το δημοσιεύω. Αλλά μάντης δεν έγινα ακόμα. Αν μου δοθεί υλικό θα το δημοσιεύσω. Αν μάθω κάτι, πάλι θα το κάνω. Αλλά είναι αδύνατο να έχουν πολλοί πατριώτες παράλογες απαιτήσεις.

Προ καιρού πάλι, ένας πατριώτης μου λέει: «κατάγγειλε την Αδελφότητα για το τάδε ζήτημα» Και γιατί δεν το κάνεις εσύ πατριώτη; Τον ρώτησα. «Άααα όχι, εσύ θα το κάνεις, μην μπλέξω εγώ». Σωστά, να μην μπλέξει! Πριν από κάμποσο καιρό, ένας άλλος αγαπητός πατριώτης είπε: «γράψε για την πλατεία που είναι βρώμικη». Δεν έγραψα, ήξερα, κι αυτός δεν ήθελε να φανεί!

Τέλος πάντων, όλα μπορούν να γίνουν. Δεν αρκεί η καλή πρόθεση, η σπατάλη χρόνου ελεύθερου, ο κόπος για να μπορέσει να δημοσιευθεί κάτι, υπάρχουν και οι κρίνοντες αβίαστα. Κι αυτοί έχουν θέση εδώ. Όπως και όλοι οι πατριώτες. Αλλά δυστυχώς, ελάχιστους είδα μέχρι σήμερα να δίνουν υλικό προς δημοσίευση. Επώνυμα πάντα!

Το βίντεο της σημερινής αναφοράς

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος