Τα ευχάριστα νέα για το Ψάρι - γεννήσεις & βαπτίσεις ...

Τα καλά νέα συνήθως περνάνε στα ψιλά των ΜΜΕ, λένε οι «ειδικοί». Εμείς, ούτε «ειδικοί» είμαστε, ούτε φυσικά ΜΜΕ, παρά μόνο η φωνή του χωριού μας στον κόσμο.

Και έχουμε καλά νέα, ευχάριστα. Και τι είναι το πιο ευχάριστο νέο στον κόσμο για τους ανθρώπους; Μόνο ένα επί της ουσίας, η ΖΩΗ.

Τι ακριβώς είναι η ζωή δεν γνωρίζουμε. Την ερμηνεύουμε όπως θέλουμε ή όπως μπορούμε. Η μόνη σταθερά για την ζωή είναι η γέννησή της. Το μόνο βέβαιο. Και γέννηση σημαίνει χαρά. Η γέννηση του ανθρώπου ξεπερνά και την χαρά. Ειδικότερα για τους γονείς.

Στο χωριό μας, οι χαρές έρχονται συνέχεια. Οφείλουμε να τις αναφέρουμε, και έχουμε υποχρέωση να τις κατατάσσουμε πρώτες στον κατάλογο της δημιουργίας:

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2015, ο Γιάννης Σταματόπουλος[i] και η σύζυγός του Έλενα, απέκτησαν ένα χαριτωμένο αγοράκι.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2015, ο Παρασκευάς (Πάρης) Μ. Σταματόπουλος[ii] και η σύζυγός του Σίσσυ, απέκτησαν δύο χαριτωμένα αγοράκια.

Στις 28 Αυγούστου 2015, ο Δημήτρης Σαρμάς και η σύζυγός του Άντα Λιακοπούλου[iii], απέκτησαν μια χαριτωμένη κορούλα.

Υπάρχουν σε … αναμονή και άλλες γεννήσεις. Με το καλό να ευχηθούμε.

 Είχαμε όμως και μία βάπτιση:

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, ο Ευθύμιος Παρώνης και η σύζυγός του Μάρθα Ισαακίδη[iv], βάπτισαν το κοριτσάκι τους και του έδωσαν το όνομα Ζωή.

Η σελίδα μας, εύχεται, τόσο για τα νεογέννητα μωρά, όσο και την μικρή Ζωή, να ζήσουν γεμάτα υγεία σε έναν καλύτερο κόσμο.

Η γενιά αυτή, θα δώσει ώθηση στον κόσμο να ζήσει την ζωή του με τρόπο συναρπαστικό. Η καλύτερη γενιά που έχουμε.

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος


[i] Γιός του Δημήτρη Σταματόπουλου και της Μαρίας.
[ii] Γιός του Μαρίνου Παρασκευά Σταματόπουλου.
[iii] Η Άντα είναι κόρη του Γιώργου Λιακόπουλου, εγγόνα του Βασίλη Λιακόπουλου και της Διαμάντως, και εγγόνα επίσης της Μετάξως Πολάκη (το γένος Παρ. Σταματόπουλου).
[iv] Η Μάρθα, είναι εγγόνα του Βασίλη Ι. Αναστασόπουλου και της Κωνσταντίνας. Και κόρη της Ελένης Β. Αναστασοπούλου.