Απεβίωσε ο Δημήτρης Κων. Πανουσόπουλος

Απεβίωσε προ ημερών στην Βλαχοκερασιά Αρκαδίας ο πατριώτης μας Δημήτρης Κων. Πανουσόπουλος σε ηλικία 77 ετών.

Ο εκλιπών Δημήτρης ήταν γνωστός περισσότερο με το παρωνύμιο του πατέρα του (Μπρούκλης). Η μητέρα του Αγγέλω Μητροπούλου καταγόταν από την Λυσσαρέα.

Ήταν παντρεμένος με την Δήμητρα και είχε μία κόρη, την Κωνσταντίνα.

Ο αποβιώσας Δημήτρης, τα τελευταία 15 περίπου χρόνια έμενε επί μακρόν διάστημα κατ’ έτος στην γενέτειρά του το Ψάρι, και με τα αδέλφια του Αναστάσιο και Γιάννη, είχαν συντηρήσει και επεκτείνει την πατρική τους οικία.

Συμμετείχε ενεργά στα Κοινά του Ψαρίου και είχε εκλεγεί και Τοπικός Σύμβουλος.

Η σελίδα μας, συλλυπείται θερμά την σύζυγό του Δήμητρα, την κόρη του Κωνσταντίνα, τα αδέλφια του Αναστάσιο και Γιάννη, και όλους τους οικείους συγγενείς.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αρκαδικής Γης που τον πήρε κοντά του.

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

 

Σημείωση: Την εποχή που το Ψάρι κρατούσε ακόμα τους ανθρώπους του και ανθούσε σε αυτό η οικονομία (γεωργική – κτηνοτροφική), ο πατέρας του Δημήτρη, ο Κώστας Πανουσόπουλος γνωστότερος ως Μπρούκλης, διατηρούσε στο κατώγι της οικίας του μαγαζί για τις ανάγκες του χωριού) και πουλούσε επίσης εξαιρετικό κρασί – μαύρο μουντριζιάνικο. Ο γράφων, στην παιδική ηλικία, κατοικούσα τους καλοκαιρινούς μήνες και στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς που βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το μαγαζί, όπου με έστελναν οι μεγαλύτεροι για ψώνια πρώτης ανάγκης.