Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση Οπτικών Ινών στο Ψάρι

Στο Ψάρι ως γνωστόν, έχει τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό ο αύλακας απ’ όπου περνάει το καλώδιο των οπτικών ινών. Ο αύλακας έρχεται από την νότια πλευρά του χωριού και καταλήγει πλησίον της οικίας του Δημήτρη Σταματόπουλου.

Στο σημείο εκείνο, ο ΟΤΕ έστησε και το κέντρο διανομής και ελέγχου. Η κεραία του δικτύου τοποθετήθηκε από τον ΟΤΕ στην ανατολική πλευρά του ξενώνα. Εν ολίγοις, η εγκατάσταση των οπτικών ινών στο χωριό μας ολοκληρώθηκε.

Η σύνδεση και λειτουργία της νέας υπερσύχρονης τεχνολογίας, θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 15-20 Δεκεμβρίου 2016, όπως μας πληροφόρησε ο ΟΤΕ σε σχετικό ερώτημά μας.

Το ίντερνετ, θα λειτουργήσει μέσω των τηλεφωνικών συνδέσεων, παλαιών η καινούριων. Στο σημείο αυτό, τελειώνει και το έργο του ΟΤΕ.

Για το  Wi Fi, ο ΟΤΕ μας είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά του Δήμου. Δηλαδή, για να αποκτήσει το χωριό μας ελεύθερη πρόσβαση στο ιντερνέτ, θα πρέπει ο Δήμος Γορτυνίας να εγκαταστήσει τις δικές του κεραίες (δυό-τρείς φαντάζομαι) που θα καλύπτουν όλο το χωριό.

Ο Δήμος, εξ όσων γνωρίζουμε, σε αρκετά χωριά εδώ και καιρό έχει θέσει σε λειτουργία τα λεγόμενα  Hotspots (Wi Fi)  για τη ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο επίσημος φορέας του χωριού μας, εν προκειμένω το τοπικό συμβούλιο Ψαρίου, θα πρέπει να κινηθεί ανάλογα (εγγράφως προφανώς διότι τα λόγια χάνονται και δεν έχουν αξία) και να ζητήσει την εγκατάσταση  Wi Fi   από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου Γορτυνίας.

Πέραν αυτών, υπάρχει και η δυνατότητα δορυφορικής σύνδεσης (τηλέφωνο, ιντερνέτ, τηλεόραση) αλλά μέσω ΟΤΕ. Αναλυτικές όμως πληροφορίες για τις συνδέσεις αυτές και το κόστος τους μπορεί να δώσει μόνο ο ΟΤΕ. Στην σελίδα του επίσης υπάρχουν ενημερωτικά άρθρα.

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook