"Έφυγε" ο Χρήστος Παν. Ζαφειρόπουλος

Απεβίωσε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα ο Χρήστος Παν. Ζαφειρόπουλος.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος θα γίνει την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 16.00 μ.μ. στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων.

Η Σελίδα μας συλλυπείται θερμά την σύζυγό του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, τα αδέλφια του και όλους τους οικείους συγγενείς.  

===================

Ο Χρήστος Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στο Ψάρι το 1944. Γιός του Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου (Ταχυδρόμου) και της Βασιλικής Ιω. Αναστασοπούλου.

Την χρονιά που γεννήθηκε ο Χρήστος έβγαινε ο κόσμος από την παράνοια του καταστροφικού πολέμου. Και σαν παιδί, σαν έφηβος, σαν σύζυγος και πατέρας, έζησε εν ειρήνη.

Παντρεύτηκε την Αικατερίνη Καλατζή και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Παναγιώτη, την Βασιλική την Ελένη και την Μαρία. Αγάπησε την οικογένειά του και αγαπήθηκε σαν άξιος σύζυγος και πατέρας και παππούς.

Ο Χρήστος, ήταν πολύ αγαπητό πρόσωπο στο χωριό μας και τα τελευταία χρόνια ζούσε μεγάλα διαστήματα σε αυτό. Χαρακτηριστική φιγούρα, κάθε πρωί να φεύγει από το σπίτι του για το κτήμα του στην Ρούγα. Να περιποιηθεί τα λαχανικά του, να σκάψει αυλακιές, να έχει τον χώρο του καθαρό από τα αγριόχορτα. Και σαν ο ήλιος υψωνόταν, επέστρεφε στο χωριό κουρασμένος και χαρούμενος. Η απλότητα των πραγμάτων, του έδινε δύναμη, ο πηγαίος πλούτος (η ανάγκη των ολίγων και απαραίτητων) ακτινοβολούσε πάνω του. Ο δωρικός τρόπος της ζωής του τον γέμιζε και τον έκανε ευτυχή.

Τίμιος στις σχέσεις του ο Χρήστος, σε προσωπικό επίπεδο αλλά και τίμιος με τα κοινά του χωριού μας. Και ευθύς, τόσο που οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την ευθύτητα, παρεξηγούνται. Κυριολεκτικά, ήταν ξάστερος σαν το νερό, σταθερός στον λόγο του, άγραφος κανόνας οι θέσεις του. Και ταπεινός, δεν αποζητούσε τα φώτα, στεκόταν στο πλάι.

Οι άνθρωποι σαν τον Χρήστο, έρχονται από τους αρχαίους χρόνους. Για να μας υπενθυμίζουν ότι λαθέψαμε στον δρόμο μας, δώσαμε προτεραιότητα στην πλαστότητα, στα δήθεν, στην λάμψη. Γίναμε πολυάσχολοι ενώ θα μπορούσαμε να ήμασταν αληθινά πλούσιοι. Σαν τον Χρήστο.

... Καλό σου ταξίδι Χρήστο, η πραγματική Ρούγα καρτερεί τον κηπουρό της.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 9 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook