Ο Ευαγγελισμός στο Ψάρι ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Το Σάββατο στις 25 Μαρτίου 2017 στις 7.30 π.μ. χτύπησε η καμπάνα της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη. Ο εφημέριος της ενορίας μας παπα Κώστας μας καλούσε στην δοξολογία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Παραβρεθήκαμε στην θεία λειτουργία και όταν αυτή ολοκληρώθηκε κατευθυνθήκαμε προς την πλατεία του χωριού μας εκεί όπου βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων Ψαραίων στους πολέμους, το Ηρώον.

Εκεί, οι παρόντες και στις φωτογραφίες Ψαραίοι, συμμετείχαμε στην τελετή κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των πεσόντων Ψαραίων. Το στεφάνι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Γ. Λιακόπουλος εκπροσωπώντας την Κοινότητα Ψαρίου.

Ο παπα Κώστας ο ιερέας μας, έψαλε τρισάγιο υπέρ των νεκρών, την Υπερμάχω Στρατηγώ, και στο τέλος τον εθνικό ύμνο μαζί με εμάς τους παρευρισκόμενους.

Ολόκληρη η διαδικασία, από την αρχή ως και το τέλος της, ήταν πολύ όμορφη και πρωτόγνωρη για εμένα. Βοήθησε φυσικά και ο καλός καιρός.

 

Φωτό 1   Φωτό 2    Φωτό 3   Φωτό 4   Φωτό 5   Φωτό 6 

Φωτό 7   Φωτό 8   Φωτό 9   Φωτό 10 

Φωτό 11   Φωτό 12   Φωτό 13   

Φωτό 14   Φωτό 15   

Φωτό 16

 

 

 

 

 

Γεώργιος Θεόδωρου Κωνσταντόπουλος

=============================

Σημείωση της σελίδας
opsarion.gr: ευχαριστούμε πολύ τον συμπατριώτη μας Γιώργο Θ. Κωνσταντόπουλο που μας τροφοδότησε με όλες αυτές τις φωτογραφίες του καθώς επίσης και για το λεπτομερές κείμενό του. Εάν δεν μας ενημέρωνε με το πλήρες φωτορεπορτάζ του από τις εκδηλώσεις στο Ψάρι ανήμερα του Ευαγγελισμού, εμείς δεν θα είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε καμία αναφορά.

Επειδή οι φωτογραφίες του Γιώργου Θ. Κωνσταντόπουλου είναι σε μεγάλη ανάλυση θεωρήσαμε καλό να τις αφήσουμε ως έχουν.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται: Ο ιερέας Κώστας Δημόπουλος, ο γιός του που είναι ψάλτης στον Αγιάννη, ο Βασίλης Γ. Λιακόπουλος, η σύζυγός του Διαμάντω Λιακοπούλου και ο Τάσος Γεωργίου Κωνσταντόπουλος. Πίσω από τον φακό ο Γιώργος Θ. Κωνσταντόπουλος.