Οι Ψαραίοι στα πέλαγα ...

Οι Ψαραίοι του βουνού και της  θάλασσας …

 

Στην αρχαία Ολυμπία πόσοι από εσάς έχετε πάει; Όλοι; Ωραία, πόσοι έχετε περιηγηθεί στον αρχαιολογικό της χώρο; Στο Μουσείο της; Όλοι; Πολύ ωραία. Τι λέτε, πάμε πάλι όλοι παρέα; Όπως πήγαμε στο φαράγγι του Λούσιου, στις μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου και στην αρχαία Γόρτυνα, όπως αργότερα φτάσαμε στην Καρύταινα, στο αρχαίο Στάδιο του Λυκαίου όρους κι από εκεί περπατήσαμε μέχρι τον Επικούρειο Απόλλωνα και κάναμε πικ – νικ στο κεφαλόβρυσο στα Κακουραίϊκα;

Και τούτη τη φορά θα συνδυάσουμε πολιτιστική τροφή αλλά … με κολύμπι! Επίσκεψη στην αρχαία Ολυμπία, περιήγηση στους αρχαιολογικούς της χώρους και στο μουσείο της με την βοήθεια ξεναγού, και μετά, όταν ολοκληρώσουμε την μύησή μας στα μεγάλα και θαυμαστά έργα των προγόνων μας, πάμε για κολύμπι και φαγητό στον Κακόβατο Ηλείας.

Ας κάνουμε ένα πρόγραμμα με πούλμαν για είκοσι (20) ατόμα:

         Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 στις 8.00 το πρωί, αναχώρηση από τη πλατεία του χωριού.

         Άφιξη στην αρχαία Ολυμπία κατά τις 9.30. Στάση για καφέ στα πλατάνια.

         Στις 10.45 περίπου άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο (με τα πόδια) και περιήγηση σε αυτόν με την βοήθεια ξεναγού. Στην συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο όπου μεταξύ των άλλων εκπληκτικών εκθεμάτων θα δούμε και τον Ερμή του Πραξιτέλη.

         Στις 13.00 περίπου, αναχώρηση με το πούλμαν για το παραλιακό χωριό Κακόβατο με μία καταπληκτική παραλία.

         Άφιξη στον Κακόβατο το αργότερο μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι. Κολύμπι όσοι/ες θέλουν και μετά φαγητό σε ταβέρνα πάνω στο κύμα.

         Ρηλάξ … ηλιοθεραπεία, καφέ, «βαριές» φιλοσοφικές κουβέντες και κατά τις 6.00 το απόγευμα αναχώρηση για Ψάρι.

         Άφιξη στο χωριό κατά τις 8.00.

======================

Λοιπόν; Πως βλέπετε την πρόταση; Πάμε;

Κοινά έξοδα: πληρωμή πούλμαν και ξεναγού. Εισιτήρια αρχαιολογικού χώρου και μουσείου καθώς και φαγητού, καφέδων κτλ. επιβαρύνουν τον καθένα χωριστά. Την στιγμή αυτή δεν γνωρίζω τιμές από πούλμαν και ξεναγό, αλλά σύντομα θα μάθω, εφόσον και αν οριστικοποιηθεί η εκδρομή.

Εάν ενδιαφέρεστε ενημερώστε με, δηλώστε συμμετοχή, μόνο στο  email: v.k.anastasopoulos παπάκι gmail.com

Θα τηρηθεί προτεραιότητα στις συμμετοχές για 20 άτομα. Αν η συμμετοχή είναι μεγάλη, μέχρι και 40 άτομα, θα χρησιμοποιηθούν δύο πούλμαν των είκοσι (20) θέσεων το καθένα ή ένα των σαράντα (40) θέσεων αν υπάρχει και βρεθεί.

Την εκδρομή οργανώνει ο διαδικτυακός τόπος  www.opsarion.gr 

Η εκδρομή (εφόσον πραγματοποιηθεί) γίνεται λίγες ημέρες πριν από μια σειρά εκδηλώσεων που θα κάνει η Αδελφότητα στο χωριό προς χάριν του Άη Γιάννη του Προδρόμου. Συνεπώς δεν δημιουργεί σε αυτήν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τελευταία ημέρα κράτησης ή ακύρωσης θέσεων μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Τότε θα υπάρξει ανακοίνωση με τις τιμές και τον τρόπο καταβολής των χρημάτων στον/ην ταμία εντός 10 ημερών. Ο ταμίας που θα ορισθεί (ναι, θα υπάρξει και ταμίας, ας μην τα κάνω όλα μόνος μου) θα διεκπεραιώσει τα οικονομικά θέματα όπως πληρωμές πούλμαν και ξεναγού. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο γίνουν ακυρώσεις μετά και την καταβολή των χρημάτων, αυτά δεν θα επιστρέφονται αλλά θα κατατεθούν (και θα ανακοινωθούν) στο ταμείο του Άη Γιάννη του ενορίτη μας.  

 

 

 

 

 

Opsarion.gr 

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook