Η παραίτηση του πάρεδρου - η αναζήτηση του επόμενου ...

Το χωριό μας περισσότερο από ένα χρόνο είναι ακέφαλο, δηλαδή δεν έχει πάρεδρο. Και τούτο συμβαίνει διότι ο πάρεδρος που εξελέγη στις τελευταίες τοπικές εκλογές, για λόγους βιοποριστικούς έφυγε από το χωριό. Και καλώς έπραξε διότι οι συνθήκες ζωής στο χωριό μας δεν ευνοούν τον βιοπορισμό νέων ανθρώπων που παλεύουν να φτιάξουν την ζωή τους.

Το χωριό μας όμως έχει ανάγκες και πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ακριβώς επειδή είναι ακέφαλο. Τα σκουπίδια, ο φωτισμός, το κοιμητήριο και πολλά άλλα προβλήματα χρήζουν άμεσων λύσεων. Για να επανέλθει η ομαλότητα στο χωριό μας θα πρέπει ο πάρεδρος να δηλώσει στην δημοτική αρχή την παραίτησή του ώστε να αναλάβει χρέη παρέδρου ο πρώτος επιλαχών που ήταν μετά από αυτόν.

Σωστό και δίκαιο είναι ο πάρεδρος να παραδώσει τα κλειδιά της Κοινότητας στον νέο αντικαταστάτη του εφόσον αυτός αδυνατεί πλέον να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως τα εκτελούσε πριν φύγει από το χωριό.

Οι επόμενες τοπικές εκλογές πλησιάζουν, το 2019 δεν είναι μακριά και θα πρέπει από τώρα σιγά – σιγά το χωριό μας να αναζητήσει τον επόμενο πάρεδρο που θα είναι σε θέση να προσφέρει στο χωριό τις υπηρεσίες του. Ήδη στην μικρή κοινωνία μας συζητείται έντονα το όνομα του Τάσου Κωνσταντόπουλου (Μπαλαφάρα) που είναι άνθρωπος δραστήριος, φιλότιμος, εργατικός, και πέραν αυτών πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε, δηλαδή θα έχει άφθονο χρόνο για να ασχοληθεί με τις ανάγκες του χωριού μας.

 

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος