Κινητικότητα στο Ψάρι ...

Υπάρχει κινητικότητα. Ο αριθμός των ανθρώπων μέρα με τη μέρα αυξάνει, τα σπίτια ανοίγουν, οι φωνές πληθαίνουν. Κι όμως, αυτές οι φωνές δεν χαλάνε την αρμονία της σιωπής στο χωριό, αντίθετα της δίνουν χρώματα..

Από την εντροπία, το χωριό περνά στην δραστηριότητα της ζωής, κάτι κινείται, κι ας μην το βλέπεις, ή ας μην το ακούς. Νιώθεις, χωρίς προσπάθεια, πως κάτι συμβαίνει, ένα ακαθόριστο  αεράκι δροσίζει το σώμα και φρεσκάρει το μυαλό, το αισθάνεσαι, στο σπίτι σου, στο δρόμο, στην κουβέντα που κάνεις, ακόμα και την ώρα της ευεργετικής σιωπής.

Το χωριό έχει προβλήματα, αντικειμενικά προβλήματα, τα συσσωρευμένα σκουπίδια ξεχειλίζουν στους λιγοστούς κάδους που δεν είναι κατανεμημένοι σωστά, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. Τα σκουπίδια είναι γενικό πρόβλημα στην περιοχή μας, είναι γνωστό αυτό, υπάρχουν καθημερινές πιέσεις προς τις αρχές

Τα μισά φώτα του χωριού δεν λειτουργούν εδώ και καιρό. Σε καθημερινές οχλήσεις πατριωτών προς τον αρμόδιο εργολάβο της συντήρησης, η απάντηση είναι σταθερή, να κάνουμε υπομονή και μετά τις 17 Αυγούστου το πρόβλημα θα διορθωθεί. Καλοπροαίρετοι είμαστε, τον πιστεύουμε.

Το νερό είναι ακόμα ένα θέμα που χρήζει άμεσου ελέγχου. Αύριο ή μεθαύριο, θα ξεκινήσει ομάδα Ψαραίων από τις πηγές και θα ελέγξει όλο το εξωτερικό δίκτυο. Θα μετρήσει επίσης αν το νερό από την πηγή πέφτει όλο στην δεξαμενή ή υπάρχουν απώλειες – αν υπάρχουν, πάλι θα ελεγχθεί και θα βρεθεί τυχόν διαρροή.

Ειδικά για τον έλεγχο του νερού έχουν προθυμοποιηθεί πολλοί πατριώτες να βοηθήσουν. Σε πρώτη φάση θα πάνε στις πηγές οι Νίκος Ζαφειρόπουλος (πρώην πρόεδρος), Γιώργος Θ. Κωνσταντόπουλος και Τάσος Κωνσταντόπουλος (Μπαλαφάρας). Αν παραστεί ανάγκη θα πάνε αρκετοί ακόμα.

Επίσης, στην πλατεία έχει αναλάβει εθελοντική δουλειά ο Τάσος Κωνσταντόπουλος (Μπαλαφάρας) ώστε να πάρει αυτή μορφή πολιτισμένου χωριού.

Στο Κοιμητήριο, από προχθές εργάζεται σκαπτικό μηχάνημα για την συντήρησή και επέκτασή του. Το έργο αυτό χρηματοδοτεί ο Δήμος έπειτα από ενέργειες του αείμνηστου Πάνου Μητρόπουλου, και που τώρα ενέκρινε ο νυν αντιδήμαρχος Διονύσης Παρασκευόπουλος. Την επίβλεψη του έργου έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Αδελφότητας Γιώργος Β. Κωνσταντόπουλος που για τον λόγο αυτό είναι στο χωριό.

            Αυτοί που ανέφερα, αλλά και άλλοι, όπως ο Γιάννης Γ. Γκιώνης, ο Τάσος Γ. Κωνσταντόπουλος (Θεοδωρόπουλος), έχουν προσφέρει, αθόρυβα, ο Γιάννης Αν. Καλκανάς επίσης το διάστημα που ήταν εδώ (θα έλθει πάλι στο χωριό σε λίγες μέρες), και το ευχάριστο σε όλα αυτά, είναι ότι, πρόθυμοι για βοήθεια είναι και όλοι οι άλλοι Ψαραίοι και απλά αν χρειασθεί και τους ζητηθεί βοήθεια, θα την προσφέρουν αγόγγυστα και με χαρά.

            Πέρα από αυτά, θα πρέπει κάποια στιγμή σαν χωριό, να δούμε και να αξιολογήσουμε τις ανάγκες, και να τις βάλουμε σε μια σειρά. Να δίνουμε προτεραιότητα πρώτα εκεί που χρειάζεται περισσότερο και στη συνέχεια να προχωράμε στον κατάλογο που θα έχουμε φτιάξει. Ο προγραμματισμός σύμφωνα με τις ανάγκες και φυσικά με την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων του χωριού, μπορεί να αποδώσει και να φέρει μόνο επιθυμητά αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 40 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook