Τα νέα στο Ψάρι ...

Τα τελευταία νέα του χωριού μας

Από χθές, 21.8.2017 έχουμε καινούριο φεγγάρι. Στις 29.8.2017 στις 11.14 μμ., θα έχουμε το  First  Quarter  όπως μας πληροφορούν οι μετεωρολογικές σελίδες. Για απόψε το βράδυ κατά τις 9, στο Ψάρι δίνουν τα συστήματα δυνατή βροχή. Για να δούμε πόσο μέσα θα πέσουν.

Ο ήλιος θ’ ανατείλει στις 6.55 π.μ. και θα δύσει στις 7.26 μμ.. Μίκρυνε η μέρα και ειδικά αυτή τη περίοδο εμφανίστηκε πάλι η υγρασία με αισθητή τη παρουσία της.

Στο χωριό πέραν αυτών, όλα κυλούν ομαλά. Τα σκυλιά γαβγίζουν κατά τη συνήθεια τους, οι φρέσκιες λάμπες της ΔΕΗ δίνουν την εικόνα του μεγάλου αν κοιτάξεις τον χώρο το βράδυ από τ’ ανατολικά. Η Αγγελική με το ψωμί είναι συνεπής στα ραντεβού της μαζί μας, το ίδιο και οι εποχούμενοι μανάβηδες με την καλή πραμάτειά τους. Προ ημερών εμφανίστηκε έναν πλανόδιος πωλητής που από μεγαφώνου ανακοίνωνε τα προϊόντα που είχε. Από πάσης φύσεως πλαστικά μέχρι ταΐστρες και ποτίστρες για σκυλιά. Διάβαζε κωδικούς που δεν τελείωναν!

Κλιμάκιο του συλλόγου είναι εδώ και μέρες στο χωριό και έχει αναλάβει την προετοιμασία για τις εκδηλώσεις του που θ’ αρχίσουν την Κυριακή 27.8.2017. Την αρχή έκανε ο Βασίλης Κ. Στασινόπουλος με την οικογένειά του. Ήδη έχει τοποθετήσει τον ανάλογο φωτισμό στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αγιάννη. Επίσης, μαζί με την σύζυγό του, την Μαρίνα, φρόντισαν και άλλαξαν την μορφή του πλακόστρωτου χώρου και τον έκαναν λαμπερό. Επίσης η Ντίνα Μαυραειδοπούλου που βρίσκεται κι αυτή στο χωριό, έρριξε πολύ δουλειά στο Κυλικείο και στον πέριξ αυτού χώρο και τον έκανε καινούργιο.

Λίγες μέρες νωρίτερα, καθάρισαν τον χώρο με τις κούνιες για να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια, οι Βασίλης Κ. Στασινόπουλος και Γιάννης Δ. Καλκανάς, με χορτοκοπτικό.

Πριν από αυτούς, στην πλατεία, ο Τάσος Κωνσταντόπουλος (Μπαλαφάρας) διέθεσε αρκετές μέρες και της έδωσε πολιτισμένη μορφή.

Την ίδια περίοδο, και έπειτα από συνεχείς πιέσεις Ψαραίων, όπως των: Γιώργου Ζαφειρόπουλου, Βασίλη Λιακόπουλου, Τάσου Γ. Κωνσταντόπουλου, αλλά κυρίως με την επιμονή και την καθημερινή σχεδόν όχληση του Γιώργου Θ. Κωνσταντόπουλου προς τον αρμόδιο εργολάβο, αντικαταστάθηκαν οι καμένες λάμπες κι έτσι το χωριό δεν χάνεται πλέον στο σκότος.

Ο ξενώνας, έχει καθαριστεί, αλλά δεν ξέρω από ποιους – προφανώς από του συλλόγου τους ανθρώπους – όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορώ να γνωρίζω τα πάντα και γι’ αυτό δεν ρισκάρω ν’ αναφέρω ονόματα, για να μην αδικήσω κανέναν.

Κατά τον Ιούλιο ο ξενώνας λειτούργησε και μάλιστα επί 20ημερο φιλοξένησε έναν ένοικο.

Επίσης ο πάλαι ποτέ πρόεδρος του χωριού, κατά την συνήθειά του, πέρα από τα σκυλιά του που ζωντανεύουν με τα γαβγίσματά τους το κέντρο του χωριού, ακολουθεί με ευλάβεια το αγγλικό μοτίβο του «διαίρει και βασίλευε».

Οι μέρες του Αγιάννη του Πρόδρομου πλησιάζουν. Ας δούμε όμως για ακόμα μία φορά αναλυτικά τις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει για την γιορτή του η Αδελφότητα, κοιτάζοντας στο λίνκ, πατώντας εδώ.

Πιστεύω, ότι, στο μέτρο του δυνατού, σας έδωσα μέχρι σήμερα αρκετά νέα από το χωριό. Αν είδατε σε όλο αυτό και κάποιο λάθος, ας μου το συγχωρήσετε. Κανείς μας δεν είναι αλάθητος.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος 

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook