25η Μαρτίου 1821 - αφιέρωμα

197 χρόνια πέρασαν από τότε που σηκώθηκε ο εξαθλιωμένος Έλληνας και στάθηκε απέναντι στον Οθωμανό καταχτητή. Δεν φοβήθηκε μην χάσει την ζωή του, νεκρός ήταν εξάλλου από τον 4ο αιώνα π.χ. περίπου, - από τότε δηλαδή που έπεσε, που πήρε τον κατήφορο ο αρχαίος ελληνικός κόσμος.

          Άντεξε τόσες καταχτήσεις ο Έλληνας μέχρι την Άνοιξη του 1821, απ’ όσα μαρτύρια και αν πέρασε, ό,τι κι’ αν έπαθε με το σπαθί και το χυμένο αίμα, μπορεί να λιγόστεψε από τους Αλάριχους και τους φονιάδες της ανθρωπότητας, αλλά δεν χάθηκε. Όταν γέμισε ο τόπος πασχαλιές, ανυψώθηκε στον Όλυμπο και χρίσθηκε πάλι Έλληνας, δηλαδή φωτισμένος.

         Η 25η Μαρτίου μπορεί να είναι μία ιστορική απάτη που μας δίδασκαν με δέος στο σχολείο απαίδευτοι εκπαιδευτικοί, ή φοβισμένα ανθρωπάκια για να μην ταράξουν τα βρώμικα απόνερα της νέας κοινωνίας που αναδύθηκε από το αίμα χιλιάδων Ελλήνων -επώνυμων και ανώνυμων- όμως ας μην σταθούμε σε αυτήν. Η ιστορία μας, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απολύτως, ακόμα και μέσα από τα λάθη της. Αν μάλιστα φανούμε εξωστρεφείς, αν μιλήσουμε ελεύθερα για τα λάθη μας, τότε, με έναν μαγικό τρόπο τα εξαϋλώνουμε, τα αδυνατίζουμε. Δυστυχώς όμως, ο Έλληνας θέλει να ζει με το παραμύθι, δεν την θέλει την αλήθεια γιατί νομίζει ότι θα του φέρει πόνο, συναισθηματικό πόνο.

         Η 25η Μαρτίου, το κρυφό σχολειό, και πόσα ακόμα μυθεύματα, δεν έχουν ιστορικά στηρίγματα, έν τούτοις, ακόμα και σήμερα μιλούν με δέος γι’ αυτά δεσποτάδες, φιλόλογοι, ιστορικοί αναλυτές και προσπαθούν να κάνουν την τρίχα τριχιά. Δεν τα καταφέρνουν. Για έναν απλό λόγο, τα γεγονότα πάντα προσπερνούν το ψέμα, η αλήθεια -το φώς δηλαδή- το αγνοεί το σκοτάδι.

Η συνέχεια σε μορφή pdf.

 

 

 

 

 

 

Opsarion.gr

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook