Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Μαγουλιανιτών

Τέσσερις μήνες κοροϊδία

Λίγο πολύ όλοι όσοι σχετίζονται με τη Γορτυνία και τα χωριά της γνωρίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων στα πάνω από 80 χωριά του Δήμου. Πράγμα που από ότι φαίνεται η Δημοτική Αρχή αγνοεί παίρνοντας μάλιστα αποφάσεις ενάντια στις αποφάσεις και τη βούληση των κατοίκων, ταυτιζόμενη σε ορέξεις «επενδυτή» όπως χαρακτηρίζεται.

 Όλοι κατανοούν τη σημαντικότητα και τον ρόλο των καφενείων στα χωριά μας, πόσο μάλλον αν αυτό είναι το μοναδικό. Όλοι οφείλουμε να την διαφυλάξουμε με ότι μέσα διαθέτουμε.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή.

Η Δημοτική Αρχή αφού έφερε θέμα προς ψήφιση στο ΔΣ της 29 Δεκεμβρίου 2017 αιφνιδιάζοντας τόσο τον Κοινοτάρχη όσο και τον Σύλλογο του χωριού, πήρε απόφαση  για μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου έως 25 χρόνια αλλάζοντας ουσιαστικά τη χρήση του κτιρίου από παραδοσιακό καφενείο σε παραδοσιακό κατάλυμα.

Η εισήγηση έγινε αφού διατυπώθηκε η άποψη ότι υπάρχει απροθυμία εκμίσθωσης σε προηγούμενο χρόνο, επιχείρημα απόλυτα ψευδές καθότι σε όλες τις δημοπρασίες υπήρχαν τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενοι. Έτσι το ΔΣ παίρνει απόφαση για μακροχρόνια μίσθωση βασιζόμενο μάλιστα σε πρόταση «επενδυτή» προς την κατεύθυνση.

Ο Σύλλογος διαμαρτυρόμενος για αυτή την εξέλιξη αλλά και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν, συγκάλεσε Γενικές Συνελεύσεις τόσο στην Αθήνα τόσο και στα Μαγούλιανα. Βάση αυτών των αποφάσεων ο Σύλλογος έστειλε τις προτάσεις του, και ας διαδίδουν στο Δήμο ότι αυτό δεν έγινε. Ίσως μάλιστα να περιμέναν πρόταση για συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως  συγκεκριμένο «επενδυτή» επικαλέστηκαν και στο ΔΣ της 29ης Δεκεμβρίου.

Αλλά το πράγμα έχει και συνέχεια. Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αρνείται να μπει θέμα προ ημερησίας διάταξης η θέση του Συλλόγου και του Κοινοτάρχη (παρότι υπήρχε 12μελης αντιπροσωπεία από το χωρίο και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ του σκεπτικού μας) αλλά παραπέμπει σε επόμενο συμβούλιο τη συζήτηση.

Στον προγραμματισμό του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Απριλίου 2018 η Δημοτική Αρχή αρνείται, αν και όφειλε, να εισαχθεί τακτικό θέμα μετά την γραπτή αίτηση και του Κοινοτάρχη.

Πρόκειται για εμφανή κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο απέναντι σε ένα ολόκληρο χωριό προφασιζόμενη μάλιστα οικονομικά και όχι τοπικά και κοινωνικά επιχειρήματα.

Και ο απλός δημότης διερωτάται: Άραγε έχει τέλος αυτή η αναλγησία; Γιατί περί αυτής πρόκειται, στην καλύτερη των περιπτώσεων μάλιστα.

 

Αλεξόπουλος Άγγελος
Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Μαγουλιανιτών

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook