Τρείς γνωστοποιήσεις της Αδελφότητας Ψαραίων

Αδελφότητα Ψαραίων Ηραίας

Τρείς γνωστοποιήσεις

  1. Παρουσίαση βιβλίου

Ευχαρίστως κάνουμε γνωστό στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου μας και του χωριού μας ότι κυκλοφόρησε το αναμενόμενο βιβλίο των Ψαραίων καθηγητών Ιωάννη Διον. Γκιώνη και Διονυσίου Ιωάν. Γκιώνη, πατέρα και γιού, με τίτλο «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΨΑΡΑΙΩΝ ΗΡΑΙΑΣ - μία 80χρονη πορεία με λόγια και εικόνες».

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 από τις 10π.μ. ως τις 2μ.μ. στην αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου, Αγ. Φανουρίου 2, δίπλα από την ομώνυμη Εκκλησία. Είναι γνωστό ότι οι συγγραφείς έχουν εκχωρήσει τα πνευματικά τους δικαιώματα στην Αδελφότητα η οποία θα διαθέσει τα βιβλία στα μέλη και τους φίλους της, τα δε πιθανά έσοδα από προσφορές θα διατεθούν για έργα στο χωριό μας. Θα είναι για μας μεγάλη η χαρά και η τιμή εάν παρευρεθούν φίλοι, Γορτύνιοι, Αρκάδες και βιβλιόφιλοι.

Οι Ψαραίοι ξέρουν να τιμούν και να σέβονται τους φίλους τους και να λειτουργούν ανταποδοτικά. Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο, 560 σελίδων, περιλαμβάνει και περί τις 700 φωτογραφίες με την πιο παλιά του 1900.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Β. Κωνσταντόπουλος

 

  1. Δράσεις των Ψαραίων

Την Πρωτομαγιά, πάνω από 70 Ψαραίοι, βρέθηκαν στο χωριό. Άνοιξαν πολλά σπίτια και όλοι έλαβαν μέρος σε κοινό γεύμα που παρέθεσε σε όλους το επίτιμο μέλος της Αδελφότητας Νίκος Μπράβος και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τον βοήθησε στην παρασκευή του βραστού και των ψητών το μέλος του Δ.Σ. Ντίνα Μυλωνά, ενώ ικανοποίησε τους Ψαραίους η παρουσία της Ελένης Νικήτα, γραμματέως του Δήμου Γορτυνίας, η οποία συνοδευόταν από τον άντρα της και το ένα από τα τρία παιδιά της. Δεν χρειάζεται να αποτυπωθεί η χαρά και ο ενθουσιασμός των συμποσιαστών. Ελπίζουμε σε πιο μαζική συμμετοχή στην συνάντηση του 2019. Στον κ. Μπράβο και σε όλο το Μπραβέικο τις πιο θερμές μας ευχαριστίες.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας οργάνωσε συνάντηση με τη νεολαία του χωριού μας, με στόχο την ενεργοποίησή της στο Σύλλογο και στα δρώμενα της Αδελφότητας που ωστόσο δεν είναι αμελητέα. Πρωτοστατούν, είναι αλήθεια, και στο χορό και στις Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις του χωριού, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί. Τόπος συνάντησης το μεζεδοπωλείο του συμπατριώτη επιχειρηματία Παναγιώτη Ηλία Πανουσόπουλου, στον πεζόδρομο του Περιστερίου (το όνομα του μαγαζιού «ΚΟΥΠΑ»). Μια από τις επιδιώξεις του Δ.Σ. είναι η ενίσχυση από όλους μας, με όποιο τρόπο μπορούμε, δικών μας ανθρώπων, σε εφαρμογή του πνεύματος του καταστατικού μας για ισχυροποίηση των οικογενειακών, συγγενικών, φιλικών αλλά και των πατριωτικών μας δεσμών. Η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, όμως η προσπάθεια θα επαναληφθεί.

Το Δ.Σ. διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ψαραίων, ευχαριστεί θερμά τον συμπατριώτη Δημήτρη Αν. Κωνσταντόπουλο (Μήτσο του Μπαλαφάρα) για την προσφορά τριών (3) τραπεζιών και εξήντα (60) καρεκλών για τις ανάγκες των Αυγουστιάτικων εκδηλώσεων στο χωριό. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνει έμπρακτα την αγάπη του προς το χωριό και τον Σύλλογο. Είναι από τους πολύ λίγους διατελέσαντες Προέδρους που μένει σταθερός στις αρχές που κηρύσσει το καταστατικό μας.

Το Σάββατο 12-05-2018, έγινε Μνημόσυνο στον Άγιο Ηλία Μενιδίου για την ανάπαυση της ψυχής της Ψαραίας Παρασκευής Σιμένη, κόρης του Τάσου Αθανασόπουλου (Φύλακα). Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να ενδυναμώνει τους οικείους της.

Επίσης πρόσφατα απεβίωσε στην Ηλιούπολη, η Αγγελική Αν. Γκιώνη (του Τασουλάκου) και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο της πόλης. Το Δ.Σ. συλλυπείται τους οικείους της και προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής της.

Το Δ.Σ.  

 

  1. Πρόσκληση

Ο Σύλλογος των Αρκάδων Ιλίου και η Αδελφότητα Ψαραίων Ηραίας συνδιοργανώνουν με το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ιλίου παρουσίαση του βιβλίου των καθηγητών Ιωάννου Διον. Γκιώνη και Διονυσίου Ιωάν. Γκιώνη, με τίτλο «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΨΑΡΑΙΩΝ ΗΡΑΙΑΣ: Μια 80χρονη πορεία με λόγια και εικόνες». Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουνίου, 10π.μ. έως 2μ.μ., στην αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Πολιτιστικού Κέντρου Ιλίου, Αγ. Φανουρίου 2, δίπλα στον ομώνυμο Ναό. Την παρουσίαση θα κάνει η εξαίρετη φιλόλογος και νομικός, Ανδριάνα Αλεβίζου, Δημοτική Σύμβουλος Ιλίου και πρώην Αντιδήμαρχος.

Καλούμε όλους τους Ψαραίους και τους φίλους τους αλλά και κάθε βιβλιόφιλο, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Για τον Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου  -  Για την Αδελφότητα Ψαραίων

Οι πρόεδροι

Γιάννης Κουτσανδρέας                 Γιώργος Β. Κωνσταντόπουλος


 

 

 

 

Opsarion.gr

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 16 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook