Παρουσίαση Βιβλίου Αδελφότητας Ψαραίων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

«ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΨΑΡΑΙΩΝ ΗΡΑΙΑΣ - Μια 80χρονη πορεία με λόγια και εικόνες»

 

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΨΑΡΑΙΩΝ ΗΡΑΙΑΣ - Μια 80χρονη πορεία με λόγια και εικόνες» , που συνέγραψαν οι καθηγητές,  Ιωάννης Διον. Γκιώνης και Διονύσιος Ιωάν. Γκιώνης, πατέρας και γιος.

Ήταν μια μεστή εκδήλωση, στην οποία παρευρέθησαν περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος Νικόλαος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι οργανώσεων, φίλοι και συμπατριώτες. Σημαντική ήταν και η εκπροσώπηση χωριών της  περιοχής μας και της Αρκαδίας γενικότερα.

Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβαν οι καθηγήτριες Νατάσσα Αποστολοπούλου-Χρυσανθάκη, Λυκειάρχης Φιλόλογος, που εστίασε κυρίως στα βιογραφικά των συγγραφέων και η Ανδριάννα Αλεβίζου,  φιλόλογος και υποψήφια διδάκτωρ, που ανέλαβε την καθεαυτή παρουσίαση, με την ανάγνωση αποσπασμάτων και επίδειξη φωτογραφιών.

Το βιβλίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για τους Ψαραίους, που σίγουρα θα συναντήσουν κομμάτια από τις μνήμες και τις ρίζες τους, όσο και για τους υπόλοιπους Αρκάδες, αφού αποτυπώνει με σαφήνεια μια ολόκληρη ιστορική περίοδο και μια κοινή διαδρομή.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συγγραφείς έχουν εκχωρήσει τα πνευματικά τους δικαιώματα στην Αδελφότητα, η οποία θα διαθέσει τα βιβλία στα μέλη και τους φίλους της, τα δε πιθανά έσοδα θα διατεθούν για έργα στο χωριό μας.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το βιβλίο,  περιλαμβάνει σημαντικό υλικό και ένα πραγματικό θησαυρό από φωτογραφίες, με τις οικογένειες του χωριού, εκδρομές και δράσεις της Αδελφότητας σε μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, με την πιο παλιά φωτογραφία του 1900 να κοσμεί το οπισθόφυλλο.

Η προσπάθεια που κατέβαλλαν  οι συγγραφείς να αποτυπώσουν όλη αυτή τη διαδρομή των 80 χρόνων, ήταν πραγματικά κοπιαστική και συστηματική και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα τη δικαιώνει απόλυτα.

Ευχαριστούμε πολύ  τους συγγραφείς του βιβλίου και ευχόμαστε από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο!

 

Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Β. Κωνσταντόπουλος

 

Σημείωση: Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης είναι της κ. Μαρίνας Στασινοπούλου (σύζυγος Βασιλείου).

Φωτό 1

Φωτό 2

Φωτό 3

Φωτό 4

Φωτό 5

Φωτό 6

 

 

 

 

Opsarion.gr

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook