Απεβίωσε ο Γιάννης Διονυσίου Γκιώνης

Σήμερα το μεσημέρι, απεβίωσε στα Τρυπιά Αχαΐας , όπου και παραθέριζε, ο αγαπητός συμπατριώτης μας Γιάννης Διονυσίου Γκιώνης.

          Ο εκλιπών συμπατριώτης μας διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαραίων και ήταν αγαπητός στον ευρύτερο γορτυνιακό χώρο με τις δράσεις του σε συλλογικό ή και ατομικό επίπεδο. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του και στα κοινά του δήμου Ιλίου από την θέση του Δημ. Συμβούλου, όπου είχε και την μόνιμη κατοικία του.

          Επαγγελματικά ο αγαπητός μας συμπατριώτης ήταν καθηγητής φιλόλογος της Μέσης Εκπαίδευσης και ανέβηκε όλες τις βαθμίδες της υπηρεσίας του φτάνοντας στο βαθμό του Γεν. Επιθεωρητή του υπουργείου Παιδείας.

          Πέρα από τις πολλές δράσεις του, αξιοσημείωτη είναι επίσης εκείνη, κατά την οποία με 150 συναδέλφους του καθηγητές είχαν επισκεφτεί το Ψάρι την Πρωτομαγιά του 1998 και γευμάτισαν στο κυλικείο, που και εδώ ας σημειωθεί, ότι έγινε επί της δικής του θητείας ως προέδρου της Αδελφότητας Ψαραίων.

          Πολυάσχολος ο εκλιπών, ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων, πρώτο αυτό της «Μυθιστορίας», έργο βιωματικού περιεχομένου, δεύτερο εκείνο της «Αφήγησης ενός μαχητή», ενός Σερβαίου συντοπίτη μας που πολέμησε στους βαλκανικούς πολέμους, και ο εκλιπών, το ημερολόγιο του μαχητή, το μετέγραψε και το σχολίασε, προσθέτοντας επίσης ιστορικά στοιχεία από την δύσκολη εκείνη βαλκανική περίοδο. Τελευταίο, αυτό που εκδόθηκε προ μηνός περίπου για τα 80 χρόνια ιστορίας της Αδελφότητας Ψαραίων. Ένα έργο που μπαίνει σε κάθε Ψαρέϊκο σπίτι και ζωντανεύει μέσα από την πληθώρα των εικόνων τον βίο των Ψαραίων αφενός και αφετέρου δίνει στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Αδελφότητας κατά την 80χρονη πορεία της.

          Η ζωή στάθηκε ευνοϊκή για τον καλό συμπατριώτη μας αφού ευτύχησε με την σύζυγό του Θεώνη και απέκτησαν δυό παιδιά, τον Διονύση και την Εύη, και εγγόνια.

          Το πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας του αγαπητού μας πατριώτη έχει ως εξής:

--- Σάββατο πρωί στις 11.00, στις 11 Αυγούστου 2018, θα γίνει η λειτουργία στον ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Ίλιον της Αττικής. Αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία θα δοθεί ο καφές στον χώρο του ναού.

--- Μετά τον καφέ, θα επιβιβαστούν σε πούλμαν οι στενοί συγγενείς και θα συνοδέψουν την σωρό του εκλιπόντος στην τελευταία του κατοικία, στο Ψάρι, εκεί που γεννήθηκε. Στο Ψάρι, όπου θα γίνει τρισάγιο, υπολογίζεται να φτάσει η νεκρική πομπή στις 3.30 -4.00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην σύζυγό του Θεώνη, στα παιδιά του Διονύση και Εύη, στον γαμπρό και στην νύφη του, στα εγγόνια του, στα αδέλφια του Αλέξη, Γιώργο, Ευσταθία, Δημήτρη, Τάσο, Μαρία και Νίκη, και σε όλους τους οικείους συγγενείς του, η Σελίδα μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια.

 

Καλό ταξίδι Πρόεδρε …

 

 

 

 

 

 

 

Opsarion.gr