Η Αδελφότητα Ψαραίων για τον Γιάννη Διον. Γκιώνη

Δυο λόγια από την Αδελφότητα για τον εκλιπόντα  Ιωάννη Δ. Γκιώνη

Χθες αποχαιρετίσαμε πολλοί συγκινημένοι στ΄ αλήθεια, τον Γιάννη τον Γκιώνη. 

Τον Γιάννη που ξέραμε όλοι, το συγγενή, το φίλο, τον καθηγητή, τον Πρόεδρο για χρόνια της Αδελφότητας, τον Επίτιμο Πρόεδρο.  Έναν άνθρωπο πραγματικά ξεχωριστό που με τη ζεστασιά του, την αγάπη  και τη ζωντάνια του μας ένωνε και  μας ενέπνεε…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει … Η μνήμη του θα είναι για πάντα στις καρδιές μας και το παράδειγμά του οδηγός στα βήματά μας.

          Αντί άλλης αναφοράς κοινοποιούμε τον επικήδειο λόγο του Προέδρου της Αδελφότητα, Γιώργου Κωνσταντόπουλου, που με κατάθεση ψυχής αποχαιρέτισε το λαμπρό μας συμπατριώτη και μεταφέρουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το Δ.Σ.

«Αγαπητέ εξάδελφε Γιάννη, φίλε, καθηγητά, επίτιμε πρόεδρε της Αδελφότητας Ψαραίων Ηραίας…

Την Τετάρτη το μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνο και ο Διονύσης μου ανακοίνωσε το μαύρο χαμπέρι, δηλαδή το χαμό της ζωής σου. Δεν το πίστευα και ακόμη και τώρα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω.

Γιατί το έκανες αυτό βρε φιλαράκο;

Σχεδόν κάθε μέρα συναντιόμασταν ή μιλούσαμε στο τηλέφωνο, πρώτα για τις εγγονές μας και τις οικογένειές μας και μετά για τα προβλήματα του χωριού μας και πως μπορούμε να τα λύσουμε.

Φίλε Γιάννη, στο πλούσιο βιογραφικό σου αναφέρονται κάποιες από τις ιδιότητές σου, ως καθηγητής, δημοτικός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Ιλίου, Πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαραίων, Επίτιμος Πρόεδρος  και πολλά άλλα…  Σε όλα αυτά ερχόμαστε εμείς να προσθέσουμε τον άνθρωπο Γιάννη που υπήρξε πάντα σταθερός, πράος, μπροστάρης στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα, τον άνθρωπο Γιάννη που ζήσαμε και θα είναι στην καρδιά μας για πάντα.

Φιλαράκο μας λείπεις ήδη, το κενό που άφησες είναι τεράστιο… στην οικογένειά σου, στ’ αδέλφια σου, σε όλους εμάς και στις δύο μικρές εγγόνες σου, την Ιωάννα και τη μικρή κόρη του Διονύση και της Έφης, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει το μεγαλείο της ψυχής του παππού Γιάννη!

Φίλε Γιάννη, στη θητεία σου ως Πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαραίων έδωσες πολλά, ως Επίτιμος Πρόεδρος ακόμα περισσότερα. Υπήρξες ο μόνος Πρόεδρος της Αδελφότητας που δεν έλειψες ποτέ από τις χαρές και τις λύπες των συμπατριωτών μας.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα  που εγώ, ως Πρόεδρος της Αδελφότητας και το Δ.Σ.  έχουμε ζήσει με το φίλο Γιάννη και θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας…

Μας έλεγες: «Βοηθώ το Συμβούλιο όχι γιατί δεν έχω που να περάσω το χρόνο μου, αλλά γιατί βλέπω ότι όλοι σας ξεπερνάτε τον εαυτό σας…».

Το Συμβούλιο σέβονταν πάντα τη γνώμη σου και ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα ήσουν παρών σε ότι χρειαστεί! Επιγραμματικά αναφέρω τη μέγιστη βοήθειά σου με το Δήμο Γορτυνίας, την Περιφέρεια Αρκαδίας, το Δήμο Ιλίου… πάντα ήσουν εκεί σε ότι χρειαστήκαμε, χωρίς να έχεις υποχρέωση, και πάντα μα πάντα η παρουσία σου αλλά και ο λόγος σου είχαν μεγάλη βαρύτητα.

Θυμάμαι πέρυσι, πριν τη Γενική Συνέλευση πήγαμε στο σπίτι του ταμία της Αδελφότητας Βασίλη Στασινόπουλου για τον έλεγχο των οικονομικών της. Αφού φάγαμε και ήπιαμε αρκετά λέει ο Επίτιμος «Φίλε σας βρήκαμε όπως σας περιμέναμε» και μετά που κεραστήκαμε το γλυκό τρώγοντας μας είπε «Εδώ που τα λέμε δεν ήταν και περιττόν!» Γελάω ακόμα όταν το σκέφτομαι!

Πολλές στιγμές … δεν ξεχνιούνται εύκολα φίλε Γιάννη!

Πρόσφατα τελείωσες το βιβλίο της Αδελφότητας «Μια 80χρονη πορεία με λόγια και εικόνες», ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν Ψαραίο και όχι μόνον.

Επίτιμε Πρόεδρε, ξάδελφε, φίλε Γιάννη εκ μέρους του Δ.Σ. της Αδελφότητας, όλων των Ψαραίων και φίλων, σου ευχόμαστε καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

Ελαφρύ να είναι το ψαραίικο χώμα που σε λίγο θα σε σκεπάσει, εκεί στον ίδιο τάφο που κοιμήθηκαν και οι γονείς σου, ο μπάρμπα-Διονύσης και η θεία Γιαννούλα.

Αιωνία σου η μνήμη βρε φιλαράκο Γιάννη…»

 

Γιώργος Β. Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος Αδελφότητας Ψαραίων)

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook