Η Αδελφότητα Ψαραίων μας ενημερώνει ...

Αδελφότητα Ψαραίων – Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις στο χωριό μας παρά τον άστατο καιρό και το βαρύ πένθος σε αρκετές οικογένειες πατριωτών.

Την Κυριακή 26/08/2018 έγινε πεζοπορία στη βρύση Κρεφτόχου αντί  στο φαράγγι Γκούρας, διότι λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων ήταν αδύνατη και επικίνδυνη η πρόσβαση.

Τη Δευτέρα 27/08/2018 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία για πέμπτη συνεχή χρονιά οι αγώνες δρόμου. Στις τέσσερις κατηγορίες διαγωνιζομένων διακρίθηκαν:

-      Α κατηγορία - αγόρια  0 - 10 ετών:  1Ος Αναστάσιος Ντεντόπουλος , 2ος Δημοσθένης Νάτσιας και 3ος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος

-  Β  Κατηγορία - κορίτσια 0-10 ετών:  1η Αρετή Πανουσοπούλου,  2η Υακίνθη  Φράγκου και 3η Κωνσταντίνα Φράγκου

-      Γ  Κατηγορία - μεικτή 11- 18 ετών:  1ος Αδάμ Καρακιλίδης, 2Ος Ιωάννης Καρακιλίδης, και 3η Μυρτώ–Άννα  Ντεντοπούλου

-      Δ  Κατηγορία  19 και άνω:  1ος Νικόλαος Αναστασόπουλος,  2Ος Ιωάννης Γκιώνης και 3Ος Ιωάννης Στρίκος

Οι τρεις πρώτοι των τριών πρώτων κατηγοριών, έλαβαν χρηματικό ποσό, μετάλλιο και έπαινο ενώ όλοι οι άλλοι τιμητικό έπαινο, χάρη στη χορηγία του εκλεκτού πατριώτη Ιωάννη Κουσιουρή. Το ίδιο βράδυ  έγινε το αντάμωμα των Ψαραίων και η  βράβευση  των διακριθέντων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, ελάχιστος φόρος τιμής  υπέρ των πατριωτών που έφυγαν από τη ζωή.

Την Τρίτη 28/08/2018  εψάλει  Εσπερινός, με περιφορά της Εικόνας του Προστάτη μας Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Στη συνέχεια ακολούθησε  παραδοσιακό πανηγύρι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, γίδα βραστή, γουρνοπούλα,  σουβλάκια , ποτά και ζωντανή παραδοσιακή μουσική με το συγκρότημα του φίλου Νίκου Καρανικόλα.  Έγινε επίσης  λαχειοφόρος αγορά και βράβευση δύο πατριωτών-χορηγών της Αδελφότητας, του Νικήτα Μπράβου ως επίτιμου μέλος της Αδελφότητας, για την προσφορά του στο χωριό μας και στο σύλλογο και του Δημήτρη Μαυραειδόπουλου,  δωρητή, για την συνεχιζόμενη οικονομική προσφορά του.  Λόγω απουσίας του κου Μαυραειδόπουλου στο εξωτερικό την  πλακέτα  παρέλαβε ο αδελφός του Γεώργιος, μας έστειλε δε ευχαριστήριο επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε.

Τετάρτη 29-08/2018  τελέστηκε Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία  από τον πάντα ακούραστο Παπακώστα Δημόπουλο και ψάλτες τον υιό του Νίκο τον Αριστείδη Στρίκο  και το Θανάση Αθανασόπουλο. Στη συνέχεια έγινε δημοπρασία αφιερωμάτων  προς την εκκλησία και το Σύλλογο όπως επιτάσσει το έθιμο.

Το ίδιο βράδυ και ώρα 10,00 μ.μ.  στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας  έγινε συνάντηση όσων απέμειναν στο χωριό, όπου  ανάμεσα στα άλλα γευτήκαμε και τον παραδοσιακό τραχανά με το ζωμό της γίδας. Η βραδιά έκλεισε με την ευχή να είμαστε όλοι παρόντες και του  χρόνου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες  από τα γύρω χωρά και από  άλλα μέρη της Ελλάδος καθώς και από το εξωτερικό για την προσφορά και την παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας

Για να γίνουν όσα αναφέρονται παραπάνω  χρειάστηκε πολύς κόπος και προσωπική εργασία από όλα τα μέλη του ΔΣ και πολλά μέλη της Αδελφότητας. Για  την εκκλησία,  την επισκευή της μικροφωνικής εγκατάστασης φρόντισε  ο Αρειστίδης Στρίκος,  το βάψιμο του καμπαναριού ο Αναστάσιος  Πανουσόπουλος (Ξουρόγιαννης), ο Γιάννης Καλκανάς και η σύζυγος του Ρένα επιμελήθηκαν τον εσωτερικό χώρο του εικονοστασίου,  τον καθαρισμό της εκκλησίας έκαναν οι Ξουροπούλες νύφες,  Δήμητρα του Ηλία και Βούλα του Ηλία και η Γεωργία Αναστασοπούλου. Για το στολισμό της εικόνας του Αγίου Ιωάννου λουλούδια προσέφεραν η οικογένεια Γεωργίου Κανελλόπουλου(εγγονός Στασινοκωνσταντή) και η οικογένεια Αθανασίου Αθανασόπουλου,ενώ το στολισμό έκανε η Γεωργία Αθανασοπούλου.

Τον καθαρισμό του νεκροταφείου, οστεοφυλακίου και προαύλιου χώρου επιμελήθηκαν  ο Ιωάννης Μητρόπουλος, ο Βασίλειος Στασινόπουλος, η Μαρίνα Στασινοπούλου, η Δήμητρα  Ηλ. Πανουσοπούλου και η Αλέκα  Σταματοπούλου-Σαμιώτη.

Ο Νίκος Μπράβος, η γυναίκα του Κόνη, τα δύο τους παιδιά και ο Κώστας Σταματόπουλος ήταν «τα παιδιά για όλες τις δουλειές» από την αρχή έως το τέλος των εκδηλώσεων

Για τον καθαρισμό του ξενώνα φρόντισε η Μαρίνα Στασινοπούλου, την αντικατάσταση κουρτίνας ενός δωματίου στο ξενώνα ανέλαβε η οικογένεια Κώστα και Τούλας Ορφανού, τον καθαρισμό μέρους του φαραγγιού Γκούρας, από Γκούρα- Ντράσα -Τρία Ρέματα - χωριό, ο  ταμίας  μας Βασίλειος Στασινόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Καλκανάς.

Ο Παναγιώτης Β. Κωνσταντόπουλος  προσέφερε δύο κάδους απορριμμάτων και μία τραπεζαρία για τον ξενώνα.

Ανώνυμος πατριώτης έδωσε 100 ευρώ για τον καθαρισμό του δρόμου από βρύση Κουριαλού ως βρύση Αποστόλη ενώ για το καθαρισμό της βρύσης Μπουσμπούνα,  μας είναι άγνωστο το ποσό  που έδωσε.

Εις  μνήμη του επίτιμου προέδρου Ιωάννη Διον. Γκιώνη προσέφεραν από 200 ευρώ οι αδελφές Αναστασία και Ευγενία  Αναστασοπούλου, κόρες του «σοφέρ»,  και  από 50 ευρώ ο Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος   και  ο φίλος του εκλιπόντος Ζαφείρης από Γιάννενα.

 

Αντί στεφάνου εις μνήμη του εκλιπόντος Ιωάννη Γκιώνη προσέφεραν επίσης η Εταιρία Πολιτισμικής Δράσης Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα, ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Γκούρας, οι οικογένειες Αναστασίου Ηλ. Λιακόπουλου, Χρήστου Ηλ. Λιακόπουλου και Σωτήρη Αρ. Γκιώνη.

 

Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:

1η Φωτο

2η Φωτο

3η Φωτο

4η Φωτο

5η Φωτο

6η Φωτο

 

 

 

Το ΔΣ της Αδελφότητας