Εκλογικά 2 - Υποψηφιότητες στο Ψάρι

Τα εκλογικά δρώμενα, αυτά δηλαδή που θα απασχολήσουν την ελληνική κοινωνία στις εκλογές του Μαΐου του 2019, εξελίσσονται ομαλώς μέχρι τώρα. Ομαλώς στην Γορτυνία, για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχουμε άποψη. Οι ζυμώσεις στο επίπεδο των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, δεν αφορούν το σημερινό μας σημείωμα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το χωριό μας, το Ψάρι.

Είναι καλό, θετικό από κάθε γωνιά και αν το δει κανείς, ότι δηλαδή, στο χωριό μας υπάρχει ενδιαφέρον για την θέση του Παρέδρου (από συνήθεια αποκαλείται Πρόεδρος) και μάλιστα από ανθρώπους σχετικά νέους. Επίσημα, κανείς υποψήφιος δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, τουλάχιστον την σελίδα μας, ή στους επίσημους φορείς, οπότε, δεν είναι σωστό να αναφερθούν ονόματα αυτή την στιγμή. Είναι ευχάριστο όμως το γεγονός και μόνο για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από πατριώτες μας να υπηρετήσουν το κοινό καλό.

Οι λιγοστές έως φτωχές πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, μιλάνε για τρείς υποψηφίους Προέδρους. Ο πρώτος, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του από το καλοκαίρι του 2017, από τότε δηλαδή που περνά τον περισσότερο χρόνο του βίου του στο χωριό. Η παρουσία του μάλιστα είναι αξιοσημείωτη διότι με πάρα πολλούς τρόπους και χωρίς ιδιοτέλεια όπου η ανάγκη πρόσταζε και προστάζει, είναι πάντοτε διαθέσιμος.

Ο δεύτερος υποψήφιος -από γνώμες τρίτων και όχι δική μου-, είναι και αυτός άνθρωπος με ενδιαφέρον για το χωριό μας και πρόθυμος να συμβάλλει στην πρόοδό του αν εκλεγεί. Όμως, και τώρα που δεν είναι εκλεγμένος, ενδιαφέρεται και αγαπά τον τόπο του και τόπο μας. Όπως έχω ακούσει από τρίτους -και δεν έχω λόγο να μην πιστέψω τον λόγο τους-, ο πατριώτης μας αυτός σχετικά πρόσφατα, ίσως τους τελευταίους μήνες, εξέφρασε την επιθυμία της προσφοράς στα κοινά μας πράγματα.

Πολύ πρόσφατα, ένας ακόμα πατριώτης μας εκδήλωσε ενδιαφέρον για την θέση του Προέδρου. Και αυτός, όπως άλλωστε και οι δύο προαναφερόμενοι πατριώτες μας, είναι πολύ κοντά στα δρώμενα του χωριού, άριστος γνώστης των προβλημάτων του και φυσικά δεν αμφισβητείται ούτε η δική του αγάπη για τον όμορφο τόπο μας. Θα εργαστεί με μεθοδικότητα αν τελικά αποφασίσει να αναμετρηθεί στον σκληρό κόσμο της κάλπης.

Βέβαια, ακόμα είναι νωρίς, ή μάλλον, δεν είναι αργά για να εμφανιστεί και τέταρτος υποψήφιος. Ποτέ κανείς δεν γνωρίζει την σκέψη του άλλου, κανείς μας δεν μπορεί να μιλήσει ή να προβλέψει τα μελλούμενα, πόσο μάλλον όταν αυτά αναφέρονται στις δημοτικές και τοπικές εκλογές. Εμείς, σαν Σελίδα, που τρόπον τινά ενημερώνουμε τους πατριώτες όπου γης με όσα μαθαίνουμε, και φυσικά χωρίς να ανήκουμε σε κάποιον θεσμοθετημένο φορέα, ας ευχηθούμε, η αναμέτρηση αυτή των συμπατριωτών μας, τριών ή περισσοτέρων, να είναι κόσμια, ειλικρινής, και να αποβεί συμφέρουσα για το καλό του χωριού μας, δηλαδή όλων μας.

Εξυπακούεται ότι, η Σελίδα μας (αν και εκπροσωπεί μόνο τον υπογράφοντα) δεν πρόκειται να εμπλακεί με κανένα τρόπο στον εκλογικό αγώνα του χωριού μας. Να ελπίσουμε, την ίδια στάση με την Σελίδα μας να ακολουθήσουν και οι φορείς του χωριού μας, επίσημοι και ανεπίσημοι.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook